Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κάλυμνος: Πλημμύρισε η ιχθυόσκαλα με τεράστιους τόνους (τούνες)

8 Ιουνίου, 2020

Κάλυμνος: Πλημμύρισε η ιχθυόσκαλα με τεράστιους τόνους (τούνες)

Παρασκευή απόγευμα 5 Ιουνίου 2020 και τα περισσότερα αλιευτικά σκάφη μεγάλων πελαγικών ψαριών της Καλύμνου (με ειδική άδεια για το ψάρεμα τόνου) επέστρεψαν στο λιμάνι του νησιού φορτωμένα με τα αλιεύματα τους που ήταν αρκετά και εντυπωσιακά.

Η ιχθυόσκαλα της Καλύμνου πλημμύρισε από τεράστιους τόνους (τούνες) αλλά και με κάποιους ξιφίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ψάρεμα του τόνου στη χώρα μας απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ για ερασιτέχνες και επαγγελματίες (χωρίς την ειδική άδεια) ψαράδες. Επειδή είναι λαίμαργα ψάρια, σας εφιστούμε την προσοχή γιατί πιάνονται πολύ εύκολα σε κάθε είδους ψαρέματα και τεχνικές! Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιο ψάρι πιαστεί, οφείλετε να το απελευθερώσετε γιατί αν σας γίνει έλεγχος θα σας επιβληθούν βαριά πρόστιμα. Το ίδιο ισχύει και για τους ξιφίες.

Μεγάλες ψαριές όπως μας λένε οι καπετάνιοι και τα πληρώματα των αλιευτικών σκαφών, όμως λόγω του ότι οι αγορές του εξωτερικού δεν έχουν ανοίξει ακόμα λόγω των μέτρων, η τιμή πώλησης είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν τόνοι από 80 έως και 300 κιλά.

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στο χώρο της Ιχθυόσκαλας και κατέγραψε μοναδικές εικόνες με τα αλιεύματα ενώ συνομίλησε με καπετάνιους και πληρώματα των σκαφών.

Δείτε το εντυπωσιακό ρεπορτάζ  που  ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς με τους τεράστιους τόνους καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Tags
Τόνος Κάλυμνος Ψάρεμα τόννου [jetpack-related-posts]
Comodo SSL