Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κάλυμνος: Συνδρομή του Λιμενικού σε 2 περιστατικά μέσα σε 3 μέρες

2 Ιουνίου, 2021

Κάλυμνος: Συνδρομή του Λιμενικού σε 2 περιστατικά μέσα σε 3 μέρες

Μια βλάβη σε αλιευτικό σκάφος και μια μηχανική βλάβη σε ιστιοφόρο σκάφος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στελέχη του Λιμενικού στη Κάλυμνο.

Στο πρώτο περιστατικό, στις 28/05, ένα αλιευτικό σκάφος βρέθηκε σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή ΠΕΖΟΝΤΩΝ ανατολικά ν. Καλύμνου με έναν (01) επιβαίνων .

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και το Α/Κ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ» Ν. Καλ. 573, όπου εντόπισαν αγκυροβολημένο το Α/Κ σκάφος «ΠΟΠΗ» Σ. Καλ. 211.

Το «ΠΟΠΗ» ρυμουλκήθηκε από το «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ» με ασφάλεια συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Βαθέως, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Καλύμνου.

Στο δεύτερο περιστατικό, στις 30/05, το Λιμεναρχείο Καλύμνου ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ “KIKI II” σημαίας Γαλλίας, που έπλεε βορειοδυτικά της ν. Πλάτης με δυο (02) επιβαίνοντες, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 7062. Το ανωτέρω Ι/Φ ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα ν. Καλύμνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “KIKI II” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Tags
Κάλυμνος Λιμεναρχείο Καλύμνου Μηχανική Βλάβη
Comodo SSL