Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Καρχαρίας 200 κιλών πιάστηκε στο Πατραϊκό, μεταξύ Αλυκών και Μεσολογγίου

Μάιος 3, 2018

Καρχαρίας 200 κιλών πιάστηκε στο Πατραϊκό, μεταξύ Αλυκών και Μεσολογγίου

Σύμφωνα με το TEMPO24 NEWS, επαγγελματίας Αχαγιώτης ψαράς αλίευσε έναν καρχαρία το είδος αλεπού, βάρους 200 κιλών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο αλιέας Γιώργος Βουδούρης, έφερε στην ακτή τον μεγάλο καρχαρία. Συγκεκριμένα, ο καρχαρίας πιάστηκε στο παραγάδι και εγκλωβίστηκε στα δίχτυα, που είχε απλώσει στον Πατραϊκό κόλπο (μεταξύ Αλυκών και Μεσολογγίου).

Ο καρχαρίας, όπως εξηγεί ο επαγγελματίας αλιέας και πρόεδρος του συλλόγου Αλυκών, Νίκος Χαλιώτης, πιάστηκε σε σημείο του κόλπου, όπου το βάθος είναι περίπου 130 μέτρα, από τον συνάδελφό του, που ανήκει στην παράκτια αλιεία.

“Αυτό το είδος, είναι η λεγόμενη “αλεπού”. Έτσι το χαρακτηρίζουμε λόγω της μακριάς ουράς που έχει. Εμφανίζεται στον Πατραϊκό μια φορά ή δύο το χρόνο. Και μάλιστα, θυμάμαι, μια χρονιά, είχε εμφανιστεί κοντά στο λιμάνι των Αλυκών”, προσθέτει ο Νίκος Χαλιώτης. Σύμφωνα με τον κ. Χαλιώτη το κρέας του είναι ελαφρύ και νόστιμο.

Ο καρχαρίας αλεπού (Alopias vulpinus) ζει σε βάθος έως 650 μέτρα και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 573 εκατοστά. Μπορεί να ζήσει μέχρι 25 χρονών και τρέφεται με ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, μαλακόστρακα και σπάνια με θαλασσοπούλια.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ:

Καρχαρίες στην Ελλάδα - Sharks in Greece

Η αλιεία του συγκεκριμένου είδους, αλλά και όλων των καρχαροειδών και σελαχιών, έχει απαγορευτεί στην χώρα μας σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ. 4531/83795/20-7-2016 έγγραφο της Δ/ΝΣΗΣ Αλιευτικής Πολιτικής και Αλ. Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ελλιπή ενημέρωση, ακόμα και από επαγγελματίες ψαράδες. Θα πρέπει λοιπόν οι τοπικές λιμενικές αρχές να ενημερώσουν σύντομα όλους τους αλιείς γιατί ως γνωστό άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται, και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕΛΑΧΙΩΝ ΕΔΩ:

Τέλος στη διακίνηση και εμπορία ειδών καρχαριών και σελαχιών

 

 

 

 

 

 

Πηγή: TEMPO24 NEWS

Tags
Καρχαρίας Καρχαρίες στην Ελλάδα Ψάρεμα καρχαρία Πατραϊκός Κόλπος
Comodo SSL