Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

«Καρχαριομανία» στην Ελλάδα - Καρχαρίας βρέφος εμφανίστηκε στη Νέα Χιλή και έγινε viral

9 Ιουλίου, 2023

«Καρχαριομανία» στην Ελλάδα - Καρχαρίας βρέφος εμφανίστηκε στη Νέα Χιλή και έγινε viral

Αυτό που έχει γίνει φέτος δεν έχει προηγούμενο. Οι εμφανίσεις καρχαριών και καρχαροειδών γίνονται «πρωτοσέλιδο» στις ενημερωτικές σελίδες της χώρας, όπως και σε εκπομπές στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι οι καρχαρίες έχουν πολλαπλασιαστεί.

Παρακολουθώντας στο boatfishing.gr τις εμφανίσεις καρχαριών εδώ και χρόνια, η φετινή χρονιά δεν έχει κάποια μεγαλύτερη συχνότητα στην εμφάνιση τους, πλην της μεγαλύτερης δημοσιοποίησης τους από τα social media και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η κορύφωση της «καρχαριομανίας» έρχεται από το νομό Έβρου, και συγκεκριμένα τη Νέα Χιλή στην Αλεξανδρούπολη, όπου ένα βρέφος καρχαρίας βρέθηκε στα ρηχά και αναδημοσιεύτηκε από δεκάδες ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μικρός γαλάζιος καρχαρίας -κατά την εκτίμηση του ναυαγοσώστη- εντοπίστηκε στις 24 Ιουνίου να κόβει βόλτες στην παραλία της Νέας Χιλής, τον εντόπισαν αρχικά παιδιά, τα οποία έπαιζαν στα ρηχά. 

Αμέσως κλήθηκε ο ναυαγοσώστης, ο οποίος πιάνοντας τον, τον απομάκρυνε στα βαθιά.

Η φωτογραφία με το χέρι του ναυαγοσώστη που κρατά το μικρό καρχαριάκι δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, παρά μόνο η φωτογραφία που φαίνεται ολόκληρος, χωρίς να μπορεί κάποιος να υπολογίσει το μέγεθός του.

Έτσι ακόμα και αυτό το βρέφος καρχαρία, κατάφερε να καταγραφεί στις «πιθανόν επικίνδυνες» εμφανίσεις καρχαριών, για χάρη των κλικς!

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Καρχαρίας Καρχαρίες στην Ελλάδα Καρχαρίες [jetpack-related-posts]
Comodo SSL