Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: επιχείρηση διάσωσης καταμαράν από αλιευτικό σε συνθήκες αέρα 148χλμ/ώρα

9 Σεπτεμβρίου, 2020

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: επιχείρηση διάσωσης καταμαράν από αλιευτικό σε συνθήκες αέρα 148χλμ/ώρα

Καταμαράν αναποδογύρισε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Καρύστου κατά την διάρκεια ρυμούλκησης, σε μία μέρα που οι ριπές αέρα στη περιοχή έπιασαν 148/χλμ/ώρα.

Φαίνεται στην άκρη του μόλου κόσμος να βοηθά στο να δέσει και να ασφαλίσει το αναποδογυρισμένο καταμαράν

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το καταμαράν ξέσυρε από την αγκυροβολία του και παρασύρθηκε στα ανοιχτά της περιοχής Μπούρος λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Ενημερώθηκε το λιμενικό όπου και έσπευσαν δυνάμεις να διασώσουν τυχόν επιβαίνοντες και να ρυμουλκήσουν το σκάφος.

Την ρυμούλκηση ανέλαβε το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος Άγιος Νικόλαος του γνωστού επαγγελματία αλιέα Νότη Μπαρού, όπου σε συνθήκες απαγορευτικού, αυτός και το πλήρωμα του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να γυρίσουν με ασφάλεια στο λιμάνι.

Το καταμαράν, στη διάρκεια της ρυμούλκησης και λόγω των ισχυρών πλάγιων ανέμων, αναποδογύρισε και έτσι το έφεραν μέχρι το λιμάνι της Καρύστου.

Έξω από το λιμάνι το χάος! αχνοφαίνεται το αλιευτικό που προσπαθεί να μπει στο λιμάνι.

Οι άνεμοι στην περιοχή, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου, έσπασαν ρεκόρ πιάνοντας ροπές 148 χλμ/ώρα (9:46 – Παξιμάδα Καρύστου), με δεύτερη μεγαλύτερη μέτρηση την Τήνο με 121 χλμ/ώρα.

Αναμένεται το δελτίο τύπου του λιμενικού σώματος με περισσότερες λεπτομέρειες.

Tags
Αναποδογύρισε Σκάφος Θαλάσσιο Ατύχημα Θαλάσσια Διάσωση Αναποδογύρισε Καταμαράν Θυελλώδεις άνεμοι Κάρυστος
Comodo SSL