Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κατάσχεσαν 750 κιλά ψάρια στο Ηράκλειο

1 Ιουνίου, 2017

Κατάσχεσαν 750 κιλά ψάρια στο Ηράκλειο

Με ιταλική σημαία και χωρίς δορυφορική συσκευή καταγραφής στίγματος VMS το επαγγελματικό σκάφος Lucia ψάρευε παράνομα στα νερά της Κρήτης τόννους του είδους “ΜΑΚΡΥΠΤΕΡΟΣ”.

Σε έλεγχο, βρέθηκαν στο σκάφος επτακόσια πενήντα κιλά (750kg) αλιευμάτων, και συγκεκριμένα ενενήντα εννέα (99) άτομα του είδους ”ΜΑΚΡΥΠΤΕΡΟΣ ΤΟΝΟΣ”, δύο (02) άτομα του είδους ”ΚΥΝΗΓΟΣ” και ένα (01) άτομο του είδους ”ΓΙΓΑΝΤΟΖΑΡΓΑΝΑ” κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες 31 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του λιμεναρχείου, η κατάσχεση έγινε από το Γραφείο Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στο πλαίσιο διενέργειας αλιευτικής επιθεώρησης όπου εντοπίστηκαν τα ως άνω αλιεύματα. Μάλιστα, ο Κυβερνήτης του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ”LUCIA 2CT414” σημαίας Ιταλίας του οποίου διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε ως όφειλε, δορυφορική συσκευή καταγραφής στίγματος (Δ.Σ.Κ.Σ., blue box – V.M.S.).

 

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω αλιευτικού σκάφους, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών παραβάσεων.

Tags
Κρήτη Ηράκλειο Παράνομη Αλιεία Επαγγελματική Αλιεία Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Comodo SSL