Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κατάσχεσαν μπουκάλες και ψαροτούφεκα στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Κατάσχεσαν μπουκάλες και ψαροτούφεκα στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Πάνω στους άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και του Β’ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου “έπεσε” χθες βράδυ μία παρέα ατόμων την ώρα που επέστρεφε με σκάφος στο λιμανάκι των Μαλίων. Σύμφωνα με το άρθρο του ekriti.gr, οι Λιμενικοί είχαν πληροφορίες ότι η παρέα που αποτελούνταν από τέσσερα άτομα – τρεις άνδρες και μία γυναίκα – είχε βγει στα ανοιχτά των Μαλίων προκειμένου να ψαρέψει με μπουκάλες και ψαροντούφεκα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος δεν εντοπίστηκαν αλιεύματα ωστόσο οι Λιμενικοί κατέσχεσαν τα εξαρτήματα (μπουκάλες, ψαροντούφεκα και άλλα).

Αυτό που έκανε εντύπωση στις Λιμενικές Αρχές ήταν το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο σκάφος είχε γίνει δήλωβση ακινησίας, με τον ιδιοκτήτη του και κυβερνήτη, να συλλαμβάνεται. Στη συνέχει αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος ενώ κινήθηκαν και όλες οι  διαδικασίες για να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

Ο εντοπισμός του σκάφους και των παράνομων αντικειμένων ήταν αποτέλεσμα συστηματικών ελέγχων τόσο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου όσο και από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου, οι οποίες υπηρεσίες συνεργάστηκαν και συνεργάζονται σε μόνιμη βάση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του λιμεναρχείου έγινε κατάσχεση πέντε αυτόνομων φορητών καταδυτικών συσκευών και τεσσάρων ψαροτούφεκων από στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ανωτέρω παράνομα αλιευτικά εργαλεία βρέθηκαν εντός ερασιτεχνικού σκάφους, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου του με τέσσερις (04) επιβαίνοντες στο λιμένα Μαλίων.

Επίσης, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης – Κυβερνήτης του ως άνω σκάφους, διότι σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί σε δήλωση ακινησίας αυτού, έχοντας καταθέσει στην αρμόδια Λιμενική Αρχή την άδεια εκτέλεσης πλόων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

Tags
Κρήτη Ψάρεμα με Μπουκάλες Χερσόνησος Ηρακλείου Ηράκλειο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Comodo SSL