Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κατασχέθηκαν χασίς και μεθαμφεταμίνη 33 εκατ. δολ. σε αλιευτικό στον κόλπο του Ομάν

3 Φεβρουαρίου, 2023

Κατασχέθηκαν χασίς και μεθαμφεταμίνη 33 εκατ. δολ. σε αλιευτικό στον κόλπο του Ομάν

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή κατέσχεσε ναρκωτικά αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων από αλιευτικό σκάφος που διακινούσε λαθραία ποσότητες χασίς και μεθαμφεταμίνης, περνώντας από διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Ομάν την Τρίτη, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Υπολογίζεται ότι 4.000 κιλά χασίς και 512 κιλά μεθαμφεταμίνης κατασχέθηκαν από το λαθρεμπόριο από το σκάφος της Ακτοφυλακής Emlen Tunnell.

Το πλοίο περιπολούσε στον Κόλπο του Ομάν για την υποστήριξη της Combined Task Force (CTF) 150, μιας μεγάλης διεθνούς ναυτικής συνεργασίας στον κόσμο που αποτελείται από 38 κράτη μέλη και εταίρους, η οποία από το 2021 έχει εντοπίσει και κατασχέσει παράνομης αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια θαλάσσιων περιπολιών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ακινητοποιήθηκαν στην Ισπανία δύο πλοία, το Blume και το Orion  που μετέφεραν 9 τόνους κοκαΐνης και διενεργούνται ανακρίσεις για τον εντοπισμό των “αφεντικών” που κρύβονται πίσω από το διεθνές καρτέλ ναρκωτικών και έχει δεσμούς με τη ναυτιλία.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή της δουλειάς μας για την παροχή επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή για να σταματήσουμε τις παράνομες δραστηριότητες και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών», δήλωσε ο πλοίαρχος του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Μπάιρον, ο διοικητής του CTF 150.

Επί του παρόντος, υπό την ηγεσία του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, το CTF 150 είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που οργανώνονται στο πλαίσιο των Συνδυασμένων Ναυτικών Δυνάμεων. Αυτή ήταν η πρώτη κατάσχεση ναρκωτικών το 2023 για την CMF.

Ο πλοίαρχος του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Μπάιρον ανέλαβε τη διοίκηση της πολυεθνικής ομάδας εργασίας στις 18 Ιανουαρίου, αφού ο υποναύαρχος του Βασιλικού Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ Αλ-Μουταϊρί ηγήθηκε της μονάδας για έξι μήνες.

Υπό την ηγεσία του Al-Mutairi, πλοία CTF 150 κατέγραψαν περισσότερες από 10.000 ώρες σε περιφερειακές περιπολίες και αναχαίτισαν έξι αποστολές παράνομων ναρκωτικών που περιελάμβαναν όπιο, ηρωίνη, χασίς και αμφεταμίνες. Η συνολική εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: www.mononews.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Αλιευτικό σκάφος Ομάν
Comodo SSL