Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κατηγορούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι παράκτιοι αλιείς της χώρας

15 Δεκεμβρίου, 2016

Κατηγορούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι παράκτιοι αλιείς της χώρας

Για εμπαιγμό και αδιαφορία κατηγορούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι παράκτιοι αλιείς της χώρας, μετά την σύντομη συνάντηση που είχαν μαζί του την Πέμπτη 15/12/2016. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αλιέων από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες την Στερεά και την Βόρεια Ελλάδα. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «ο υπουργός δεν διάθεσε τον απαραίτητο χρόνο για συζήτηση και λύση των πραγματικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον συγκεκριμένο κλάδο διαχρονικά».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συντονιστικού Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος είναι:

«Ο Υπουργός με τον συνήθεις εμπαιγμό του και την αδιαφορία που τον διακρίνει για την συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών,απέδειξε ακόμη μια φορά ότι δεν νοιάζεται πραγματικά για τους 14000 παράκτιους αλιείς της χώρας.Ο Υπουργός δεν διάθεσε τον απαραίτητο χρόνο για συζήτηση και λύση των πραγματικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον συγκεκριμένο κλάδο διαχρονικά και το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να αποχωρίσουν οι Αλιείς, καθότι έκριναν σκόπιμο ότι δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ! Η συγκεκριμένη στάση του Υπουργού ένωσε ακόμη περισσότερο τους Αλιείς και θα επανέλθουν τον Ιανουάριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων,εάν και εφόσον ο Υπουργός επιθυμεί να βρεθεί μια πραγματική και βιώσιμη λύση για τον κλάδο».

Ο Μανώλης Κουλλιάς Πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Καλύμνου μίλησε στo ypaithros.gr για τα αιτήματα των αλιέων, τα προβλήματα και τους λόγους για τους οποίους ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως «ο κλάδος είναι υπό κατάρρευση και τα ιχθυοαποθέματα συνεχώς μειώνονται και δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας. Εμείς αποφασίσαμε να συντονιστούμε μόνοι μας για το καλό του κλάδου μας, καθώς από τη νομοθεσία απαγορεύεται να οργανωθούμε σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια επίπεδα και να έρθουμε να εκφράσουμε τα αιτήματά μας. Η άδεια αλιείας τόνου και ξιφία, το πρόβλημα με τις βιντζότρατες που σαρώνουν τον βυθό, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι καταστροφές στα αλιευτικά εργαλεία από τα θηλαστικά αλλά και η ερασιτεχνική αλιεία».

Η αντίδραση του κ. Κουλλιά είναι εν μέρη δικαιολογημένη, όταν όμως δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση και θήγει από τις καταστροφικές βιντζότρατες (δικαίως) ως τα δελφίνια και τους ερασιτέχνες αλιείς (αδίκως), τότε δυστυχώς χάνεται ο “μπούσουλας”.

Tags
Επαγγελματική Αλιεία [jetpack-related-posts]
Comodo SSL