Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κεφαλονιά: Σκάφος προσέκρουσε σε βράχια σκάφος στο Φισκάρδο

21 Οκτωβρίου, 2020

Κεφαλονιά: Σκάφος προσέκρουσε σε βράχια σκάφος στο Φισκάρδο

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη του σκάφους, κατά τη διαδικασία του απόπλου, έγινε εμπλοκή τμήματος σχοινιού στην προπέλα του.

Ενημερώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Φισκάρδου, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ ιστιοφόρο σκάφος “ZOE” Ν.Π. 11760 βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Φισκάρδου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΗΣ” Ν.Α. 543 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το “ZOE”, με τη συνδρομή του ανωτέρω Α/Κ, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Φισκάρδου, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη του, κατά τη διαδικασία απόπλου, έγινε εμπλοκή τμήματος σχοινιού στην προπέλα του με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα και την ελαφριά πρόσκρουσή του σε βραχώδη περιοχή.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: kefalonitikanea.gr

Tags
Λιμενικός Σταθμός Φισκάρδου Ιστιοφόρο Σκάφος Πρόσκρουση
Comodo SSL