Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας: Οι προβλήτες Ρίου–Αντιρρίου δεν είναι για κολύμπι και ψάρεμα

14 Αυγούστου, 2025

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας: Οι προβλήτες Ρίου–Αντιρρίου δεν είναι για κολύμπι και ψάρεμα

Με φόντο την αυξημένη κίνηση στη γραμμή Ρίου–Αντιρρίου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας υπενθυμίζει την απαγόρευση κολύμβησης και ψαρέματος στους προβλήτες, τονίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούν μόνο τα πλοία και το επιβατικό κοινό και ότι οι παραβάσεις θα τιμωρούνται.

Ειδικότερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στις λιμενικές εγκαταστάσεις και στη θάλασσα, καθώς και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς εξυπηρέτησης επιβατών και οχημάτων στους λιμένες Ρίου–Αντιρρίου, υπενθυμίζει ότι:

  • Απαγορεύεται η χρήση των προβλητών (Ανατολικός και Δυτικός) των λιμένων Ρίου–Αντιρρίου από λουόμενους για κολύμβηση ή θαλάσσιο λουτρό, σύμφωνα με το άρθρο 220 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Πάτρας (ΦΕΚ Β΄ 217/78).
  • Απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας στους ίδιους χώρους, σύμφωνα με το άρθρο 231 του ίδιου Κανονισμού.

Διευκρινίζεται ότι οι προβλήτες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τα επιβατηγά–οχηματαγωγά πλοία της πορθμειακής γραμμής και το επιβατικό κοινό που επιβιβάζεται ή αποβιβάζεται από αυτά.

Η τήρηση των παραπάνω απαγορεύσεων ελέγχεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Σε περίπτωση παράβασης, θα κινείται άμεσα η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων στους υπαίτιους.

Πηγή: achaianews.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας Ρίο-Αντίρριο
Comodo SSL