Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κέρκυρα: Φωτιά σε πολυεστερικό σκάφος - ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο

Ιούνιος 17, 2018

Κέρκυρα: Φωτιά σε πολυεστερικό σκάφος - ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο

Φωτιά σε πολυεστερικό σκάφος – προκλήθηκε έκρηξη στο μηχανοστάσιο όπου υπήρχε ο έσω – έξω κινητήρας του σκάφους.

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 11.30 κοντά στη νησίδα Βίδο. Όταν πήρε φωτιά η μηχανή ιδιωτικού ταχύπλοου σκάφους ύστερα από έκρηξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 3 άτομα. Ένα κοριτσάκι 9 ετών με πολλαπλά εγκαύματα και οι γονείς της με ηπιότερα εγκαύματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κανείς από τους 3 τραυματίες κίνδυνο για τη ζωή του και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για τουρίστες που είχαν επισκεφθεί το Βίδο με το ιδιωτικό τους πολυεστερικό σκάφος. Η μηχανή του σκάφους «έσκασε» από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατά τις 11.30 το πρωί σήμερα αλλά το Λιμενικό ειδοποιήθηκε στις 3.30 το μεσημέρι. Η φωτιά έσβησε με τη βοήθεια ιδιωτών. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 6 άτομα. Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για τραυματισμό τριών (03) ατόμων, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο Γ. Ν. Κέρκυρας, όπου ο Κυβερνήτης και συνιδιοκτήτης του Μ/V “PLUMBAGO GO” σημαίας Βρετανίας, δήλωσε ότι ενώ το σκάφος έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νησίδας “ΒΙΔΟ”, παρουσίασε μηχανική βλάβη και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χώρο της μηχανής, η οποία κατασβέστηκε άμεσα με ιδία μέσα.

Επί του “PLUMBAGO GO” επέβαιναν συνολικά έξι (06) αλλοδαποί (04 ενήλικες και 02 ανήλικοι), οι οποίοι παρελήφθησαν από ιδιώτη που μετέβη στο σημείο, μεταφέροντας τους στον παλαιό λιμένα Κέρκυρας.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν μία (01) ανήλικη. Η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη, και δύο (02) ενήλικες που νοσηλεύονται σε ιδιωτική κλινική.

Το εν λόγω σκάφος, ρυμουλκήθηκε και ανελκύθηκε από ιδιώτη στην περιοχή “ΚΟΥΛΟΥΡΑ” Κέρκυρας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε και φυλάσσεται, στην οικεία Λιμενική Αρχή. Όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.

Tags
Κέρκυρα Φωτιά σε σκάφος Φωτιά Θαλάσσιο Ατύχημα
Comodo SSL