Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κοπή πίτας & πρώτο συλλογικό ψάρεµα 2014 «AΓΙΟΣ NIKOΛAOΣ», Χανιά

6 Οκτωβρίου, 2015

Κοπή πίτας & πρώτο συλλογικό ψάρεµα 2014 «AΓΙΟΣ NIKOΛAOΣ», Χανιά

Η διοργάνωση ενός αγώνα ψαρέµατος, παράλληλα µε την ετήσια κοπή πίτας του καταστήµατος ειδών αλιείας «Άγιος Νικόλαος» στα Χανιά, έχει γίνει πλέον παράδοση. Κάθε χρόνο οι φίλοι του καταστήµατος, αλλά και άλλοι, φίλοι του ψαρέµατος συµµετέχουν µε χαρά και καλή διάθεση σε µια γιορτή που στήνεται στην ακροθαλασσιά. Ψαρεύουν όλοι µαζί, χωρίς τους όρους που επιβάλλονται σε έναν επίσηµο αγώνα. Ο µόνος περιορισµός αφορά στον περιορισµό των καλαµιών για κάθε συµµετέχοντα (2 καλάµια), ώστε να µπορέσει η παραλία να φιλοξενήσει όλους όσους θέλουν
να συµµετάσχουν.
Το φετινό ραντεβού είχε οριστεί για την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 13.30, στην παραλία Πέτρες. Η µέρα ήταν πραγµατικά θαυµάσια για τα δεδοµένα της εποχής και η ένταση των ανέµων µόλις 3 µποφώρ, από βόρειες διευθύνσεις.
Το λυπηρό όµως ήταν ότι δύο επαγγελµατίες ψαράδες επιχείρησαν να ρίξουν τα δίχτυα τους σε απόσταση αναπνοής από την ακτή, και ενώ ο ένας πείστηκε να αποχωρήσει, ο δεύτερος αγνόησε τις παρακλήσεις του διοργανωτή και των συµµετεχόντων, αποκλείοντας ένα -µικρό µεν- µέρος της τράπεζας του αγώνα, σε απόσταση το πολύ 100 µέτρων από την ακτή. Παρά την απογοήτευση όλων από την αδιαφορία και την έλλειψη παιδείας του επαγγελµατία, κανείς δεν το έβαλε κάτω και τα πρώτα ψάρια δεν άργησαν να εµφανιστούν. Το µέγεθός τους όµως οδηγούσε στην προσεκτική απελευθέρωση των περισσότερων από αυτά και έτσι ο απολογισµός του αγώνα δεν ήταν σπουδαίος σε αλιεύµατα. Οι ώρες του αγώνα πέρασαν όµορφα.

Πλάνα από τη διοργάνωση

Πλάνα από τη διοργάνωση

1ος νικητής ο Σπύρος, µε το µεγαλύτερο ψάρι

1ος νικητής ο Σπύρος, µε το µεγαλύτερο ψάρι

2ος ο Νικήτας

2ος ο Νικήτας

3ος ο Αντώνης

3ος ο Αντώνης

Ο Κυριάκος ήταν ο τυχερός της πίτας, κερδίζοντας µια δωροεπιταγή από το κατάστηµα «Άγιος Νικόλαος»

Ο Κυριάκος ήταν ο τυχερός της πίτας, κερδίζοντας µια δωροεπιταγή από το κατάστηµα «Άγιος Νικόλαος»

 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήµατος «Άγιος Νικόλαος» και διοργανωτής του αγώνα ευχαριστεί πολύ όλους βοήθησαν στην οµαλή διεξαγωγή του, καθώς επίσης και τις εταιρείες που τον δωροθέτησαν :
SHIMANO-Αφοί Κασάµπαλη & ΣΙΑ Ο.Ε
ΤΙCA-FALCON-WINNER Τάκης Καλαϊτζής
DAIWA-OKUMA Skalis Group
TUBERTINI Fragoulis Fishing
RYOBI Μεσόγειος Α.Ε
Βαγγέλης Ασγουδάκης: «Ελπίζουµε η νέα ψαρευτική χρονιά να είναι καλή για όλους µας, να είµαστε όλοι καλά και ραντεβού πάλι του χρόνου, µε υγεία».

Tags
Βαγγέλης Ασγουδάκης Χανιά
Comodo SSL