Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κωπηλατώντας για τα παιδιά του κόσμου

Νοέμβριος 12, 2015

Κωπηλατώντας για τα παιδιά του κόσμου

Στα πλαίσια της 12μηνης αποστολής του Αυστραλού adventurer Huw Kingston να γυρίσει τη Μεσόγειο με καγιάκ, ποδήλατο, περπάτημα και κωπηλασία, με αφορμή την 100η επέτειο της ημέρας του Anzac, ο Σλοβένος αθλητής Marin Medak και ο δικός μας Δημήτρης Κόκκορης, μέλος της ομάδας περιπέτειας Cannibals Adventure Team, προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στο κωπηλατικό σκέλος της αποστολής που ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου από την Τυνησία και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου στην Τουρκία.

Στόχος της αποστολής είναι οικονομική στήριξη της παγκόσμιας εθελοντικής οργάνωσης Save The Children, η οποία στηρίζει παιδιά που άθελά τους έχουν πληγεί με οποιονδήποτε τρόπο από τους πολέμους και τις συμπλοκές, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, όλα τα έσοδα της αποστολής θα χρηματοδοτήσουν τις δράσεις της οργάνωσης για τα παιδιά της Συρίας.

Οι Huw και Marin θα κωπηλατήσουν παρέα μέχρι τα Χανιά της Κρήτης, όπου θα βρουν το Δημήτρη, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα στο ελληνικό σκέλος της αποστολής. Το ειδικής κατασκευής ωκεανικό κωπηλατικό σκάφος, θα φιλοξενήσει την ομάδα για περίπου 30 μέρες στη θάλασσα. Με μια θέση κωπηλάτησης, η ομάδα θα λειτουργεί σε δίωρες βάρδιες, κωπηλατώντας μέρα-νύχτα, χωρίς στάσεις και χωρίς την υποστήριξη συνοδευτικού σκάφους. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, στόχος της ομάδας είναι να κωπηλατήσει από τα Χανιά ως την Κύπρο και εν συνεχεία στην Αττάλεια της Τουρκίας. Αν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του Δημήτρη και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτή την αποστολή εγχείρημα μπείτε στο www.dimitriskokkoris.com

Tags
Kayak Cannibals Kayak House
Comodo SSL