Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κρήτη: Εννέα τόνους παράνομη ψαριά κατάσχεσαν οι λιμενικοί

17 Ιουλίου, 2019

Κρήτη: Εννέα τόνους παράνομη ψαριά κατάσχεσαν οι λιμενικοί

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση εννέα τόνων και τριακοσίων ογδόντα οχτώ κιλών αλιευμάτων προέβησαν, στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο αλιευτικής επιθεώρησης που διενεργήθηκε χθες και σήμερα, στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στα ιταλικής σημαίας επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη «EROS B» και «GIOVANNICATERINA», διατηρούνταν αλιευτικά εργαλεία οι διαστάσεις των οποίων δεν ήταν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα (04) συρόμενα δίχτυα – τράτες με ρομβοειδή μάτια, το μέγεθος των οποίων σε μέρος του τεμαχίου επιμήκυνσης ή και σε μέρος του σώματος της τράτας, ήταν μικρότερο του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους ματιών του τμήματος του διχτυού που διαθέτει τα μικρότερα μάτια (σάκος), δηλαδή 50 χιλιοστά για ρομβοειδή μάτια.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εννέα τόνοι (9t) και τριακόσια ογδόντα οχτώ κιλά (388kg) αλιευμάτων. Αναλυτικά, στο «EROS B» βρέθηκαν 3.808kg κόκκινης γαρίδας, 663kg γαλαζοκόκκινης γαρίδας και 101kg μπακαλιάρου, ενώ στο «GIOVANNICATERINA» 3.996kg κόκκινης γαρίδας, 672kg γαλαζοκόκκινης γαρίδας, 48kg γάμπαρης και 100kg μπακαλιάρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι ποσότητες των κατασχεμένων αλιευμάτων των ειδών κόκκινη γαρίδα, γαλαζοκόκκινη γαρίδα και γάμπαρη εκποιήθηκαν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για το ποσό των 32.154,5€, και οι ποσότητες των κατασχεμένων αλιευμάτων τους είδους μπακαλιάρος, λόγω μη εύρεσης πλειοδότη, πρόκειται να αποδοθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Πηγή: zarpanews.gr

Tags
Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Παράνομη Ψαριά Κρήτη Παράνομη Αλιεία
Comodo SSL