Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κρήτη: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αλιευμάτων από ιταλικό σκάφος

16 Οκτωβρίου, 2019

Κρήτη: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αλιευμάτων από ιταλικό σκάφος

Mεγάλη ποσότητα αλιευμάτων από ιταλικό αλιευτικό σκάφος κατέσχεσε το Γραφείο Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου το προηγούμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, το αλιευτικό εντοπίστηκε προχθές ανοιχτά των Λινοπεραμάτων. Ο καπετάνιος περίμενε ανταλλακτικό μηχανής λόγω βλάβης που είχε προκληθεί στο σκάφος. Το ΠΛΣ 119 του Λιμεναρχείου και τα στελέχη του έκαναν έλεγχο στη μηχανότρατα και διαπίστωσαν ότι όλα τα αλιευτικά εργαλεία στο σκάφος ήταν παράνομα.

Στη συνέχεια το οδήγησαν στο λιμάνι της πόλης προκειμένου να βγάλουν τις 6 τράτες για περαιτέρω έλεγχο. Αφού μετρήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ήταν μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες διαστάσεις.

Στο σκάφος όμως υπήρχε και μεγάλη ποσότητα αλιευμάτων η οποία φυσικά κατασχέθηκε αφού αλιεύτηκε με παράνομα εργαλεία. Πρόκειται για 4,5 τόνους αλιευμάτων όπως γαρίδα, μπακιαλιάρος και άλλα.

Στο πλήρωμα τους αλιευτικού σκάφους, το οποίο πριν από δύο χρόνια είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις ενώ για τα αλιεύματα που κατασχέθηκαν θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία του πλειστηριασμού στον χώρο του λιμένος Ηρακλείου

Να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει προχωρήσει στην κατάσχεση 37,5 τόνων αλιευμάτων, αποτέλεσμα τόσο των εντατικών ελέγχων που κάνει στα σκάφη όσο και της αξιοποίησης πληροφοριών που έχει στη διάθεσή του.

Πηγή : ekriti.gr

 

Tags
Λιμενικό Σώμα Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Καταπολέμηση Παράνομης Αλιείας Κατάσχεση αλιευμάτων
Comodo SSL