Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κρήτη: Βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού εξουδετέρωσαν βλήματα σε Ιεράπετρα και Ελούντα (vid)

21 Ιουλίου, 2023

Κρήτη: Βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού εξουδετέρωσαν βλήματα σε Ιεράπετρα και Ελούντα (vid)

Στην Ιεράπετρα το βλήμα βρέθηκε σε παραλία ξενοδοχείου ενώ στην Ελούντα σε περιοχή Natura της Σπιναλόγκα

Δύο επιχειρήσεις για εξουδετέρωση βλημάτων στη θάλασσα σε Ιεράπετρα και Ελούντα πραγματοποιήσαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού με το protothema.gr να παρουσιάζει τα εντυπωσιακά βίντεο από τις ελεγχόμενες εκρήξεις.

Η πρώτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε παραλία γνωστού ξενοδοχείου στην Ιεραπετρα αφού νωρίτερα κολυμβητής είχε εντοπίσει οβίδα σε απόσταση λίγων μέτρων μέσα στο νερό.

Στην επιχείρηση της Ιεράπετρας διατάχθηκε πλήρη εκκένωση της περιοχής από το λιμενικό σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό. Εκδόθηκε και ανακοίνωση βάσει της οποίας απαγορευόταν σε ακτίνα 400 μέτρων να υπάρχει κόσμος. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του ΠΝ διαπίστωσαν ότι η οβίδα δεν μπορούσε να μεταφερθεί από το σημείο που την εντόπισαν διότι με την πάροδο των ετών είχε σφηνώσει με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η αποκόλληση της.

Μετά από αρκετές ώρες και παρά τις «χειρουργικές» κινήσεις για την απομάκρυνση της σε ασφαλές σημείο, αυτό δεν κατέστη εφικτό, οπότε οι βατραχάνθρωποι πέρασαν στο plan B δηλαδή στην εξουδετέρωση του πυρομαχικου με την ελάχιστη εκρηκτική ισχύ. Κι’ αυτό προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη πρόκληση ζημιών από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Η δεύτερη επιχείρηση, στην Ελούντα, πραγματοποιήθηκε για εξουδετέρωση ενεργού βλήματος πυροβολικού του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου που εντοπίστηκε σε περιοχή Natura στη Σπιναλόγκα.

Η διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε εντολή στην ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών για μεταφορά του βλήματος εκτός της περιοχής Natura και στη συνέχεια ακολούθησε η εξουδετέρωσή της ενώ στην επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Νάρκη Πυρομαχικά Κρήτη Πολεμικό Ναυτικό
Comodo SSL