Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

“Κυκλάδες 2016” - Cyclades Regatta του Ν.Ο.Τ.Κ. / Τελετή Απονομής Τρίτης Ιστιοδρομίας Κίμωλος-Σίφνος

11 Ιουλίου, 2016

“Κυκλάδες 2016” - Cyclades Regatta του Ν.Ο.Τ.Κ. / Τελετή Απονομής Τρίτης Ιστιοδρομίας Κίμωλος-Σίφνος

Η τρίτη ιστιοδρομία του Κυκλάδες 2016 – Cyclades Regatta ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα 51 σκάφη έδεσαν στο όμορφο νησί της Σίφνου.

regata-notk-3-aΠρώτο σκάφος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν το “ERYTTOS II – COSMOTE” με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και το πλήρωμά του. Το βράδυ της Παρασκευής, 8 Ιουλίου έγινε στον χώρο του Camping, η απονομή της τρίτης ιστιοδρομίας Κίμωλος – Σίφνος. Ο έφορος ανοικτής θάλασσας του ΝΟΤΚ, κύριος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, άνοιξε την τελετή απονομής, καλωσόρισε τους ιστιοπλόους και ευχαρίστησε το Λιμενικό Ταμείο Σίφνου για τη σημαντική βοήθεια που παρείχε κατά το δέσιμο των σκαφών στο λιμάνι. Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Σίφνου, κύριο Ανδρέα Μπαμπούνη, ο οποίος ευχαρίστησε που και φέτος το νησί της Σίφνου αποτελεί νησί – σταθμό του αγώνα, αναφέρθηκε στην κοινή αγάπη των κατοίκων του νησιού και των ιστιοπλόων για τη θάλασσα και δώρισε στην οργανωτική επιτροπή του ΝΟΤΚ ένα αναμνηστικό κεραμικό πιάτο. Πλέοντας για τη Σίφνο Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ, κύριος Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Δήμαρχο και δήλωσε ότι ο όμιλος είναι επί 22 χρόνια πιστός στις Κυκλάδες και ο αγώνας έχει επισκεφθεί πολλές φορές το φιλόξενο νησί της Σίφνου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δύο απώλειες που έχει η διοργάνωση του 2016, καθώς ο επί σειρά ετών πρόεδρος της επιτροπής τερματισμού, κύριος Νίκος Παξιμαδάς, ασθένησε λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση και δεν ανέλαβε καθήκοντα, γεγονός που αποτελεί σημαντική έλλειψη. Η δεύτερη απώλεια, είναι η μη συμμετοχή του Νίκου Φρειδά, ο οποίος επί 21 έτη συμμετέχει στο “Κυκλάδες”, φέτος όμως λόγω ασθενείας είναι η πρώτη φορά που δεν συμμετείχε. Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ, ευχήθηκε καλή ανάρρωση και στους δύο.

regata-notk-3-cΟ έφορος ανοικτής θάλασσας, κύριος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Σίφνου, κύριο Ανδρέα Μπαμπούνη, τον Λιμενάρχη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, κύριο Γιώργο Τρούλο, τον εκπρόσωπο του Οικολογικού Συλλόγου Σίφνου “Καμάρες”, τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου και τον Καπετάν Μάκη και τους απένειμε αναμνηστικές πλακέτες. Τέλος, ευχαρίστησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθόσον ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα τους και το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα για την υποστήριξή τους, καθώς και την αθλοθέτη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

regata-notk-3-bΑκολούθησε η απονομή επάθλων στους νικητές του τρίτου σκέλους: για την κατηγορία ORCi σκάφος “ERYTTOS II – COSMOTE” με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, για την κατηγορία ORC Club σκάφος “NEMESIS” με κυβερνήτη το Ζήση Δημητρίου και για την κατηγορία ORC NS, σκάφος “MYTHOS” με κυβερνήτη τον Νίκο Σταυριανόπουλο. Ο Δήμαρχος Σίφνου δώρισε σε κάθε σκάφος από ένα αναμνηστικό δώρο και ακολούθησε παρουσίαση τοπικών χορών από χορευτές του πολιτιστικού συλλόγου. Έπειτα, ακολούθησε δεξίωση με τοπικά εδέσματα που παρείχε ο σύλλογος επαγγελματιών του νησιού.

Το “Κυκλάδες 2016” – Cyclades Regatta διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ και τελείται υπό την αιγίδα, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Α.Ε. Διώρυγος της Κορίνθου.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

Για τη Δεύτερη ιστιοδρομία Νάξος – Κίμωλος πατήστε ΕΔΩ

Για την Πρώτη ιστιοδρομία Κέα – Νάξος πατήστε ΕΔΩ

[jetpack-related-posts]
Comodo SSL