Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κύπρος: Φεστιβάλ ψαριού στο Ζύγι

Κύπρος: Φεστιβάλ ψαριού στο Ζύγι

Φεστιβάλ ψαριού θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Ζύγι, από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου και θα το στηρίζουν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών ψαράδων Ζυγίου και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου, όπου θα στηθούν περίπτερα επίδειξης δραστηριοτήτων των ψαράδων, όπως ράψιμο δικτύων, παραγάδι, δόλωμα, μεταποίησης σαρδέλας, φιλετάρισμα ψαριού και έκθεση εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης περίπτερο στελεχωμένο από λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας να δίνουν πληροφορίες για μη βρώσιμα και δηλητηριώδη ψάρια.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι «να γνωρίσει ο κόσμος τους διάφορους τρόπους ψαρέματος και τις δραστηριότητες των ψαράδων, να ενημερωθεί σχετικά με τα βλαβερά ψάρια τα οποία πρέπει να αποφεύγονται, να δοκιμάσει δημιουργικές συνταγές με ψάρι από τον διακεκριμένο σεφ Χρίστο Χριστοδούλου, να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες της περιοχής να περάσουν δημιουργικά ένα απόγευμα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, να αναδείξει και να προβάλλει την οινογαστρονομική παράδοση και να προσφέρει δυνατότητες ψυχαγωγίας και συναναστροφής».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των πολιτιστικών δρώμενων της Κοινότητας διοργανώνει στις 31 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ψαριού, για το οποίο θα γίνουν προσπάθειες ώστε να καταστεί θεσμός. Το Ζύγι είναι ένα χωριό με ιστορία και παράδοση στην αλιεία και στοχεύει να προωθήσει και να προβάλλει ακόμα περισσότερο αυτήν την παράδοση».

Παράλληλα ο κόσμος θα μπορεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ να δοκιμάσει διάφορες παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές με πρώτη ύλη το ψάρι, τις οποίες θα ετοιμάζει επί τόπου ο σεφ. Την εκδήλωση θα εμπλουτίσει μουσικά το μουσικό σχήμα Αιγαιοπελαγίτικα, ενώ χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν κυπριακούς και νησιώτικους χορούς. Επιπλέον μικρά πλεούμενα θα είναι στη διάθεση του κοινού για ονειρεμένες  βαρκάδες στη θάλασσα.

Πηγή: ikypros.com

Tags
Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου Φεστιβάλ Ψαριού
Comodo SSL