Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κύπρος: Καταγγελία ΕΤΑΠ για αλιεία εντός της προστατευόμενης περιοχής στην Πάφο

19 Δεκεμβρίου, 2020

Κύπρος: Καταγγελία ΕΤΑΠ για αλιεία εντός της προστατευόμενης περιοχής στην Πάφο

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου καταγγέλλει φαινόμενα παράνομης αλίευσης εντός της προστατευόμενης  περιοχής του θαλάσσιου πάρκου στα Δημοτικά Μπάνια στην Κάτω Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η ΕΤΑΠ έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων ότι ερασιτέχνες ψαράδες εκμεταλλευόμενοι την απουσία λουομένων και έλλειψη εποπτείας, ψαρεύουν ανενόχλητοι με καλάμι και πετονιά εντός της προστατευμένης περιοχής. Ιδιαίτερα κρούσματα παρανομίας έχουν καταγγελθεί και μετά την δύση του ηλίου όπου οι παρανομούντες εκμεταλλεύονται την απουσία και ναυαγοσωστών, τονίζεται.

« Σε άλλες περιπτώσεις κατά τις πρωινές ώρες και πριν ακόμη οι ναυαγοσώστες πιάσουν δουλειά», καταγγέλλει ο τουριστικός φορέας της Πάφου, « συγκεκριμένα άτομα που χρησιμοποιούν την περιοχή λουομένων ως κολυμβητές αρκετές φορές αλιεύουν χταπόδια. Οι πληροφορίες μας λένε ότι, συνήθως τα άτομα αυτά χρησιμοποιούν την πρόσβαση που βρίσκεται στην ανατολική μεριά του πάρκου, που είναι λιγότερο δημοφιλής για να μην γίνονται αντιληπτοί.

Επιπρόσθετα επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες ψαράδες με βάρκες, ρίχνουν τα δίκτυα τους πολύ κοντά στις σημαδούρες και αλιεύουν σχεδόν στα όρια της περιοχής λουομένων με κίνδυνο σοβαρών θαλάσσιων ατυχημάτων ενώ η υπερ αλίευση στην περιοχή συνεχίζεται απρόσκοπτα».

Η ΕΤΑΠ έχει απευθυνθεί με επιστολή στο Τμήμα Αλιέας και Θαλάσσιων Ερευνών και το καλεί  να ενεργοποιήσει την υπηρεσία της καθώς και άλλες εποπτικές αρχές με στόχο την πάταξη της παρανομίας και βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Tags
Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Παράνομη Αλιεία Κύπρος ΤΑΘΕ Πάφος
Comodo SSL