Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κύπρος: Τι ισχύει μετά τα νέα μέτρα για την ερασιτεχνική αλιεία (14/11/2020)

Νοέμβριος 14, 2020

Κύπρος: Τι ισχύει μετά τα νέα μέτρα για την ερασιτεχνική αλιεία (14/11/2020)

Διευκρινήσεις αναφορικά με την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας μετά τα νέα μέτρα στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου

ΠΡΟΣΟΧΗ: τα παρακάτω ισχύουν μόνο για την Κύπρο!

Μετά από το Περί Λοιμοκαθάρσεως Διάταγμα που εκδόθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2020 και περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διευκρινίζει τα ακόλουθα:

• Η μετακίνηση πολιτών για σκοπούς άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας στη θάλασσα και στους υδατοφράκτες και ερασιτεχνικής αλιείας με καλάμι από την ακτή, στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου επιτρέπεται εντός της Επαρχίας διαμονής τους. Απαγορεύεται η μετακίνηση σε άλλη Επαρχία, καθώς και μεταξύ των δύο Επαρχιών.

• Νοείται ότι οι πολίτες πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους την άδεια ερασιτεχνικής αλιείας , όπου αυτό εφαρμόζεται ( ερασιτεχνική αλιεία στη θάλασσα, αλιεία με ψαροντούφεκο, αλιεία σε υδατοφράκτες) καθώς και αποδεικτικό στοιχείο της μόνιμης Επαρχίας διαμονής τους.

• Νοείται επίσης ότι, τηρούνται οι επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης με βάση το Διάταγμα ενώ δεν θα υπερβαίνουν τα 2 άτομα εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων.

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Κύπρος Απαγόρευση Αλιείας Κορονοϊός Lockdown
Comodo SSL