Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κύθνος: η Έρρικα Πρεζεράκου τραυματίστηκε από την προπέλα του σκάφους μετά από πτώση στη θάλασσα

Αύγουστος 8, 2020

Κύθνος: η Έρρικα Πρεζεράκου τραυματίστηκε από την προπέλα του σκάφους μετά από πτώση στη θάλασσα

Σοβαρό ατύχημα με σκάφος στην Κύθνο για την Έρρικα Πρεζεράκου – Η προπέλα της έκοψε δάχτυλο

Στο χειρουργείο του ΚΑΤ βρίσκεται αυτή την ώρα η Ολυμπιονίκης Έρρικα Πρεζεράκου, καθώς υπέστη ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Έρρικα Πρεζεράκου βρισκόταν σε φουσκωτό σκάφος με τον σύντροφό της ανοιχτά της Κύθνου. Υπό αδιευκρίνιστες αιτίες και πιθανότατα λόγω των κυμάτων, η Ολυμπιονίκης έπεσε από το σκάφος στη θάλασσα.

Ο σύντροφός της γύρισε αμέσως για να την παραλάβει από το νερό, όμως δεν την είδε και η προπέλα του σκάφους την τραυμάτισε σοβαρά.

Η πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ φέρει σοβαρά τραύματα στο δεξί χέρι και σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε, χάνοντας δύο δάχτυλα. Αρχικά μεταφέρθηκε με όχημα του ΕΚΑΒ στο περιφερειακό ιατρείο Κύθνου για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια έγινε διακομιδή στο ΚΑΤ.

Πηγή: cyclades24.gr

Άνθρωπος στη θάλασσα!
Σε περίπτωση που κάποιος από του επιβαίνοντες του σκάφους µας πέσει στη θάλασσα, στρίβουµε αµέσως το τιµόνι προς την πλευρά που έπεσε το άτοµο. Ώστε να αποµακρύνουµε την προπέλα µας και την πρύµη µας από αυτόν. Κάνοντας στροφή λέµε σε κάποιον από το πλήρωµά µας να τον παρακολουθεί διαρκώς ώστε να µην τον χάσουµε από το οπτικό µας πεδίο. Κάνοντας ανοιχτό ελιγµό τον προσεγγίζουµε µε την υπήνεµη πλευρά του σκάφους µας. Βάζοντας δηλαδή το σκάφος µας ανάµεσα σε αυτόν και την φορά του ανέµου. Ρίχνοντας του το συντοµότερο δυνατό το κυκλικό σωσίβιο του σκάφους µας το οποίο διαθέτει και το απαιτούµενο σχοινί. Έχουµε κράτει τον κινητήρα µας και δεν πλησιάζουµε πολύ για να µην τον χτυπήσουµε. Αφήνουµε τον άνεµο να µας φέρει κοντά του

Διαβάστε περισσότερα για τους βασικούς ελιγμούς του σκάφους εδώ:

Ναυτοσύνη: Βασικοί ελιγµοί του σκάφους

Tags
Κύθνος Θαλάσσιο Ατύχημα Άνθρωπος στη Θάλασσα
Comodo SSL