Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Λαγοκέφαλοι εναντίον λουόμενων, βγαίνουν έξω να τους καλωσορίσουν!

16 Ιουνίου, 2019

Λαγοκέφαλοι εναντίον λουόμενων, βγαίνουν έξω να τους καλωσορίσουν!

Σε καλοκαιρινό εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι λαγοκέφαλοι που 14 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση τους στην Κρήτη επιβεβαιώνουν απόλυτα τον χαρακτηρισμό του θαλάσσιου εισβολέα.

Ένα νέο βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου δείχνει τρεις λαγοκέφαλους (ή λαγόψαρα όπως αλλιώς είναι γνωστά) να αντιλαμβάνονται την ύπαρξη λουόμενων και να βγαίνουν έξω προς το μέρος τους! Κάποιοι χαριτολογώντας λένε πως πήγαν να τους καλωσορίσουν, άλλοι προσπαθούν να εξηγήσουν αυτή τη συμπεριφορά υποθέτοντας ότι πιθανόν κάποιοι να τα τάιζαν και γι’ αυτό να πλησιάζουν έτσι.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της τελευταίες ώρες τραβήχτηκε στην παραλία Αμμούδι, στο Μακρύ Γυαλό Λασιθίου στη Κρήτη.

Η κατάσταση πάντως είναι ανησυχητική και δεν χωράει αστεία. Η θέα τους σίγουρα προκαλεί ανησυχία και χρειάζεται επίσημη ενημέρωση αφού λόγω της θερινής σεζόν οι παραλίες είναι ήδη γεμάτες κόσμο. Άλλωστε η πρόσφατη απόπειρα επίθεσης σε λουόμενο σε νησί των Δωδεκανήσων σε ρηχά νερά προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ψαράδες αφού οι λαγοκέφαλοι αναπτύσσονται ραγδαία και προκαλούν τον όλεθρο για τους αλιείς αφού τρώνε και καταστρέφουν κάθε είδους αλιευτικό εργαλείο που βρίσκεται στο πέρασμα τους.

Σχεδιάγραμμα από τα ΝΕΑ, άρθρο: Η επέλαση των λαγοκέφαλων | 20 Ιανουαρίου 2011. Σήμερα οι λαγοκέφαλοι ζυγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από 7 κιλά και ακόμα δεν υπάρχει κάποια κρατική παρέμβαση ενάντια στην εξάπλωσή τους.

Πηγή: www.cretalive.gr/crete/loyomenoi-apenanti-se-lagokefaloys-951507

Tags
Κρήτη Λαγοκέφαλος Λεσεψιανός Μετανάστης
Comodo SSL