Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Λεμεσός: Διάσωση επτά επιβατών από ακυβέρνητο σκάφος κοντά στο Νέο Λιμάνι

4 Ιανουαρίου, 2021

Λεμεσός: Διάσωση επτά επιβατών από ακυβέρνητο σκάφος κοντά στο Νέο Λιμάνι

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία, για εντοπισμό ακυβέρνητου σκάφους και διάσωση των εφτά επιβατών του, στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού.

Γύρω στις 2.25π.μ. σήμερα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής, έπλεε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού. Σύμφωνα με την πληροφορία, το σκάφος παρασυρόταν από τον άνεμο και τα κύματα και έχρηζε άμεσης παροχής βοήθειας.

Για σκοπούς εντοπισμού του σκάφους, απέπλευσε άμεσα η Αστυνομική Άκατος «Αστραπή 30», ενώ κλήθηκε να πλεύσει στην περιοχή και η Αστυνομική Άκατος «Διόνυσος», η οποία βρισκόταν σε θαλάσσια περιπολία.

Γύρω στις 2.40π.μ., το ιστιοφόρο εντοπίστηκε περί τα 100 μέτρα από την είσοδο του Νέου Λιμανιού. Όπως διαπιστώθηκε το σκάφος παρασυρόταν από τα κύματα προς τον κυματοθραύστη και έχρηζε άμεσης ρυμούλκησης. Στον κυματοθραύστη, εντοπίστηκε ένας από τους επιβάτες του ιστιοφόρου, ο οποίος παραλήφθηκε από την άκατο «Αστραπή 30» και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη στεριά.

Το έργο της ρυμούλκησης ανέλαβε η Αστυνομική Άκατος «Διόνυσος», η οποία ρυμούλκησε το σκάφος με ασφάλεια στη Μαρίνα Λεμεσού. Οι εφτά επιβάτες του ιστιοφόρου είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: sigmalive.com

Tags
Κύπρος Ακυβέρνητο σκάφος Ακυβέρνητο Ιστιοφόρο Σκάφος Λεμεσός
Comodo SSL