Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Λιμεναρχείο Ραφήνας: απαγορεύεται το ψάρεμα, ψαροτούφεκο και η κολύμβηση λόγω κορωνοϊού!

Μάρτιος 30, 2020

Λιμεναρχείο Ραφήνας: απαγορεύεται το ψάρεμα, ψαροτούφεκο και η κολύμβηση λόγω κορωνοϊού!

Απάντηση δίνει το λιμεναρχείο Ραφήνας μέσω της τοπικής ιστοσελίδας irafina.gr σχετικά με το αν επιτρέπεται το ψάρεμα, το ψαροτούφεκο, η κολύμβηση ή άλλες δραστηριότητες που γίνονται στη θάλασσα.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν παράλογη την απαγόρευση του ψαρέματος ή του ψαροτούφεκου, όταν μπορούν να θεωρηθούν αθλητική άσκηση, πόσο μάλιστα όταν και τα δύο μπορούν να πραγματοποιηθούν από δύο άτομα χωρίς επαφές με άλλους.

Δεν έχει όμως την ίδια γνώμη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, αφού μετά από πρωτοβουλία του irafina.gr, δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τα μέτρα που αφορούν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα απαγορεύεται η θαλάσσια κολύμβηση, το ψάρεμα όπως και η χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία (ψαροτούφεκο), αφού δεν αναφέρονται – εμπίπτουν στις εξαιρέσεις, και σύμφωνα με το λιμεναρχείο δεν αφορούν αθλητική άσκηση.

Για όλα τα παραπάνω επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Να επισημάνουμε πως οι έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, συνεχίζονται εντατικά στους χώρους ευθύνης του, στην παραλιακή ζώνη και στις παραλίες της Ραφήνας, της Αρτέμιδας, της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα.

Πηγή: www.irafina.gr

Διαβάστε δωρεάν τεύχη του περιοδικού Boat & Fishing από το σπίτι!

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Κορονοϊός Ραφήνα Λιμεναρχείο Ραφήνας Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας
Comodo SSL