Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Λιμεναρχείο Χίου: Κυρώσεις σε υποβρύχιο αλιέα

26 Σεπτεμβρίου, 2023

Λιμεναρχείο Χίου: Κυρώσεις σε υποβρύχιο αλιέα

Πρόστιμα και κατάσχεση αλιευμάτων σε ψαροντουφεκά στη Χίο λόγω υπέρβασης του ημερήσιου επιτρεπόμενου ορίου αλιευμάτων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ότι:

Στα πλαίσια των συστηματικών ελέγχων για την πάταξη της παράνομης αλιείας, σε γενόμενο έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών, στη θαλάσσια περιοχή «ΞΙΦΑΚΑ» Μεστών, εντοπίστηκε ερασιτέχνης αλιέας να διενεργεί υποβρύχια αλιεία έχοντας αλιεύσει αλιεύματα συνολικού βάρους δώδεκα κιλών και εξακόσιων γραμμαρίων (12.600 γρ.) (επτά κιλά και εξακόσια γραμμάρια (7.600 γρ.) περισσότερα των προβλεπομένων) καθώς και δύο (02) άτομα του γένους των ροφοειδών κατά παράβαση του άρθρου 2, παρ. 2 του π.δ. 373/1985.

Από την Υπηρεσία κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του παραβάτη, ενώ τα αλιεύματα που προέκυψαν από την ως άνω παράνομη δραστηριότητα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα. 

Το Δ.Σ. και οι ωφελούμενοι του φορέα ευχαριστούν το Λιμενικό φυλάκιο Μεστών για την πολλαπλή δωρεά αλιευμάτων προϊόντων κατάσχεσης, που έχουν διατεθεί για τις ανάγκες του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου Παράνομη Ψαριά Αλιευτικοί Έλεγχοι Λιμενικό φυλάκιο Μεστών
Comodo SSL