Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Λίμνες Πλαστήρα – Σμόκοβου, εποχιακή απαγόρευση πέστροφας και κορεγόνου

17 Νοεμβρίου, 2018

Λίμνες Πλαστήρα – Σμόκοβου, εποχιακή απαγόρευση πέστροφας και κορεγόνου

Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και στους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας με πρόστιμα και Ποινικές Κυρώσεις για τους παραβάτες

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Με την υπ’ αριθμ. 14049/23.10.2018 απόφαση του Περιφερειάρχη  Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στις λίμνες Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου, στους ποταμούς, παραπόταμους και κανάλια του ν. Καρδίτσας, των παρακάτω ειδών:

1. Πέστροφας: Από 1ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου 2019 και

2. Κορέγονου: Από 1ης Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2019.

Την τήρηση της απόφασης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς των.

Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 420/70 περί αλιευτικού κώδικα και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.

Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις. Όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

 

Καρδίτσα, 31 Οκτωβρίου 2018

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης

Δημήτριος Β. Κωστής | Γεωπόνος


Ο κορέγονος (Coregonus lavaretus) διακρίνεται απ’ το ασημί χρώμα του, τη διχαλωτή ουρά και το πολύ μικρό στόμα. Μπορεί να φτάσει στο μήκος των 50 εκατοστών γι΄ αυτό και αφορά κυρίως το επαγγελματικό ψάρεμα όπου πραγματοποιείται με δίχτυα. Τρέφεται με πλαγκτόν και βρίσκεται συνήθως στα βαθύτερα σημεία. Το κρέας του κορέγονου είναι νόστιμο. Γεννάει την περίοδο του χειμώνα.

 

Comodo SSL