Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΜΑΛΕΣΙΝΑ: Επιχείρηση Λιμεναρχείου Χαλκίδας για παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών - ψάρεμα με δυναμίτη

17 Οκτωβρίου, 2020

ΜΑΛΕΣΙΝΑ: Επιχείρηση Λιμεναρχείου Χαλκίδας για παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών - ψάρεμα με δυναμίτη

Λιμεναρχείο Χαλκίδας: Σύλληψη 42χρονου για παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών στη Μαλεσίνα

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού προέβησαν μεσημβρινές ώρες Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή «ΜΟΥΡΤΙΤΣΑ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ» Φθιώτιδας, για παράβαση του ν. 2168/93 όπως ισχύει (παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών), σε συνδυασμό με το π.δ. 413/77 και το ν.δ. 420/70 “Αλιευτικός Κώδικας”.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή Ι.Χ. όχημα το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος ο οποίος αφού το ακινητοποίησε, έβγαλε από αυτό μία νάιλον σακούλα.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε από τα παραπάνω στελέχη, βρέθηκαν εντός της σακούλας, πέντε (05) συσκευασίες εκρηκτικών υλών (ζελατοδυναμίτιδα) συνολικού βάρους εννιακοσίων ενενήντα (990) γραμμαρίων, ένα (01) φυτίλι μήκους δέκα εκατοστών και επτά (07) πυροκροτητές μήκους τεσσάρων εκατοστών έκαστος με φυτίλια, έτοιμα προς χρήση.

Σε περαιτέρω έλεγχο εντός του οχήματος βρέθηκαν, ένα (01) πλαστικό μπουκάλι περιέχον θειϊκό χαλκό (γαλαζόπετρα) βάρους πεντακοσίων γραμμαρίων, ένα (01) ζευγάρι βατραχοπέδιλα και δύο (02) σακούλες υφασμάτινες για μεταφορά ιχθύων.

Η ανωτέρω ποσότητα εκρηκτικών υλών με τους πυροκροτητές και τα φυτίλια, παραμένουν στο σημείο και φυλάσσονται από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, μέχρι την εξουδετέρωσή τους από αρμόδιο κλιμάκιο πυροτεχνουργών.

Προανάκριση, διενεργείται από το Γ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Αντίστοιχη περίπτωση παράνομης αλιείας τον Φεβρουάριο του 2019
Η Μαλεσίνα φαίνεται ότι αποτελεί «ορμητήριο» αρκετών παράνομων αλιέων, αφού τον Φεβρουάριο του 2019, το λιμεναρχείο Χαλκίδας δημοσίευσε την σύλληψη δύο νεαρών με μπουκάλες και εκρηκτικές ύλες (από όπου προέρχεται και η φωτογραφία).

Παρατηρείται έξαρση παράνομης αλιείας με δυναμίτη, ακόμα και στην Αττική
Το πρόβλημα στην Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς σε μεγάλο μέρος των ελληνικών θαλασσών υπάρχει σχεδόν πλήρης καταστρατήγηση της αλιευτικής νομοθεσίας. Σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο περιβάλλον, η χρήση παράνομων μεθόδων ψαρέματος όπως ο δυναμίτης, δημιουργούν μη επιστρέψιμες καταστροφικές συνέπειες για τους ελληνικούς βυθούς.

Θα πρέπει λοιπόν εκτός από τις λιμενικές αρχές, όλοι μας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, να προστατέψουμε οι ίδιοι τις θάλασσες μας, για να μπορέσουν και τα παιδιά μας να ψαρεύουν σε ζωντανές θάλασσες με υγιείς ιχθυοπληθυσμούς και να μπορούν να καταναλώνουν καλύτερης ποιότητας ψάρια.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ Boat & Fishing

Tags
Παράνομη Αλιεία Λιμεναρχείο Χαλκίδας Ψάρεμα με δυναμίτη Μαλεσίνα [jetpack-related-posts]
Comodo SSL