Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Mambo: Το πρώτο 3D εκτυπωμένο σκάφος στον κόσμο

13 Οκτωβρίου, 2020

Mambo: Το πρώτο 3D εκτυπωμένο σκάφος στον κόσμο

Το Mambo εισάγει στην ναυπηγική την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης

Το πρώτο 3D εκτυπωμένο σκάφος στον κόσμο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γένοβας. Πρόκειται για το Mambo (Motor Additive Manufacturing BOat) το οποίο κατασκευάζει η  Moi Composites χρησιμοποιώντας ρομπότ το οποίο προγραμματίζεται ώστε να τοποθετεί ίνες θερμοσκηρυνόμενης ρητίνης με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Η ομάδα της Moi συνεργάστηκε με εξειδικευμένους συνεργάτες στον τομέα της αυτοματοποίησης, των σύνθετων υλικών και της ναυτιλιακής βιομηχανίας και χρησιμοποίησε τη δική τους πατενταρισμένη, επεκτάσιμη τεχνολογία εκτύπωσης 3D, Continuous Fiber Manufacturing (CFM).

Το κύτος του σκάφους είναι κατασκευασμένο κυρίως από υαλοβάμβακα, έχει σχήμα ανεστραμμένου τριγώνου, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ καθώς ζυγίζει μόλις 800 κιλά ενώ έχει μήκος 6,5 και πλάτος 2,5 μέτρα. Στην έκθεση της Γένοβας παρουσιάστηκε με ένα εντυπωσιακό μπλε χρώμα και διέθετε σύστημα πλοήγησης και κινητήρα 115 ίππων.

«Συμμετείχαμε στο σόου της Γένοβας το 2017 και κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης δημιουργήσαμε την ιδέα να φτιάξουμε το MAMBO», δήλωσε ο Gabriele Natale, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Moi Composites.

«Είδαμε το έργο να διαμορφώνεται, μετά να ζωντανεύει και τελικά να φτάνει σήμερα στη θάλασσα. Έχουμε ένα τυπωμένο τρισδιάστατα σκάφος, που ενισχύει την έννοια της εξατομίκευσης, μοναδικό σχεδιασμό, που δημιουργήθηκε και προσαρμόστηκε από το μυαλό του ιδιοκτήτη για να δώσει σε όλους την ευκαιρία να κατανοήσουν και να βιώσουν τη θάλασσα με τον δικό τους τρόπο », προσθέτει η Natale.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το εντυπωσιακό concept μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας https://www.moi.am/projects/mambo

Φωτο/ Moi Composites

Πηγή: internet

Tags
Σκάφος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL