Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Με καύσιμα από βάρκες, γεμίζει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του

16 Σεπτεμβρίου, 2022

Με καύσιμα από βάρκες, γεμίζει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του

Επιτήδειος κάτοικος της Λέσβου κλέβει συστηματικά τη βενζίνη από τα αλιευτικά σκάφη στον Ασπροπόταμο Μανταμάδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr οι ψαράδες κατέθεσαν μήνυση ενώ ο δράστης έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας

Εύκολη λύση για να γεμίζει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου με βενζίνη, έχει βρει ένας επιτήδειος κάτοικος της Λέσβου στην περιοχή του Μανταμάδου ο οποίος συστηματικά τα τελευταία χρόνια κλέβει τα ντεπόζιτα καυσίμων των αλιευτικών σκαφών στο λιμανάκι του Ασπροποτάμου στην περιοχή Χαλίκια.

Το συγκεκριμένο αλιευτικό καταφύγιο χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής οι οποίοι αφήνουν τις βάρκες τους εκεί μετά το ψάρεμα.

Τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο είχε παρατηρηθεί ότι κάποιος ή κάποιοι τις νυχτερινές ώρες, πήγαιναν εκεί και έκλεβαν το ντεπόζιτο των καυσίμων στα σκάφη προκαλώντας φθορές οι οποίες κοστολογούνται από 50 έως 120 ευρώ ανάλογα με την ποσότητα καυσίμων που είχε μέσα.

Είδαν και αποείδαν οι ψαράδες του Μανταμάδου και αποφάσισαν να βάλουν κάμερες ασφαλείας στο λιμανάκι για να προστατεύσουν τα σκάφη τους. Μάλιστα οι κάμερες μπήκαν με δικά τους έξοδα και χρήματα που συγκεντρώθηκαν από προσφορές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι κλοπές μετά την τοποθέτηση των καμερών σταμάτησαν για 1,5 χρόνο περίπου, ώσπου ο «ποντικός» ξαναχτύπησε και μάλιστα δύο φορές μέσα σε διάστημα 10 ημερών το Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα η πρώτη κλοπή έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου στις 2 τα ξημερώματα και η δεύτερη κλοπή στις 13 Σεπτεμβρίου πάλι τις νυχτερινές ώρες.

Οι κάμερες ασφαλείας σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κατέγραψαν ένα άτομο που κινείται στην περιοχή και κλέβει τα ντεπόζιτα των καυσίμων από τις βάρκες.

Μάλιστα, όταν αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν κάμερες προσπάθησε να σταματήσει την καταγραφή και αναζήτησε τους διακόπτες του ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση το υλικό από τις κάμερες παραδόθηκε από τους ψαράδες στο Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης και στην Αστυνομία ενώ κατατέθηκαν μηνύσεις κατά αγνώστου, από τα θύματα των κλοπών.

Πηγή: stonisi.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Κλοπή καυσίμων Λέσβος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL