Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μεγάλη λαθροαλιεία στην Κάρλα - εξολοθρεύουν την ιχθυοπανίδα της λίμνης

23 Αυγούστου, 2020

Μεγάλη λαθροαλιεία στην Κάρλα - εξολοθρεύουν την ιχθυοπανίδα της λίμνης

Ξεφεύγει η κατάσταση με την παράνομη αλιεία στην Κάρλα παρά τις απαγορεύσεις.


Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωστας Αγοραστός, λαθροαλιεις από Θεσσαλονίκη ψαρεύουν με βάρκες, εξολοθρεύοντας στην κυριολεξία την ιχθυοπανίδα της λίμνης, σε μία περίοδο που η απαγόρευση έχει την έννοια της διατήρησης της ευαίσθητης οικολογικής ισορροπίας στην υπό διαμόρφωση στ παρθενικά της χρόνια λίμνη που προέκυψε από το έργο της ανασύστασης.

Προχθές συνελήφθησαν με 1600 κιλά ψάρια αλιείς από τη Θεσσαλονίκη, άλλοι τις προάλλες είχαν συλλέξει με δίχτυα πάνω από 600 κιλά κι το φαινόμενο τείνει πλέον να γίνει καθημερινό, ενώ η αστυνόμευση από το φορέα διαχείρισης δεν είναι πάντα επιτυχής και εύκολη υπόθεση.

Δείτε φωτογραφίες από τα ψάρια που κατασχέθηκαν:


Η μέθοδος που ακολουθούν είναι να στήνουν παράνομα κάθετα τα δίχτυα στη σχετικά αβαθή λίμνη, ενώ ο φορέας διαχείρισης καθημερινά κάνει περιπολίες και συλλέγει παράνομα δίχτυα.

Η απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Κάρλα

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες της περιοχής ότι σύμφωνα με την αριθμ. 2385/25-05-2017 – απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία σε όλη την έκταση της υπό σύσταση λίμνης Κάρλας, στις τάφρους και σε όλες τις υδατοσυλλογές μέσα και γύρω από αυτή για χρονικό διάστημα ενός έτους ήτοι από 31-03-2017 έως και 30-03-2021.


Η απαγόρευση επιβάλλεται για τη καλύτερη προστασία των υδρόβιων οργανισμών εφόσον η λίμνη Κάρλα είναι υπό δημιουργία, τα τεχνικά έργα είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως τα πεδία διαβίωσης και αναπαραγωγής των ψαριών.

Στους παραβάτες επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.Δ. 420/1970 (ΦΕΚ Α΄ 27), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 3 του Ν.1740/1987 (ΦΕΚΑ΄ 221) και την παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν. 2040/1992 (ΦΕΚ Α΄ 70).

uk-busines.co.uk

Πηγή: thessaliatv.gr

Tags
Παράνομη Αλιεία Θεσσαλία Λίμνη Κάρλα [jetpack-related-posts]
Comodo SSL