Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μια 7μελής οικογένεια έζησε έναν ολόκληρο χρόνο σε σκάφος

22 Μαΐου, 2019

Μια 7μελής οικογένεια έζησε έναν ολόκληρο χρόνο σε σκάφος

Μία οικογένεια από τη Νέα Υόρκη αποφάσισε ν’ αλλάξει την καθημερινή τους ρουτίνα και να ζήσουν έναν ολόκληρο χρόνο σε σκάφος.
Ο Erik και η Emily Orton, με τα πέντε παιδιά τους -συμπεριλαμβανομένης μιας κόρης με σύνδρομο Down- έβαλαν στη ζωή τους την ιστιοπλοΐα και μετά την εξοικείωση τους με τη θάλασσα έκαναν πράξη μια περιπέτεια με σκοπό την αλλαγή της ζωής τους. Ως γονείς, ήξεραν ότι κάτι τέτοιο ήταν πρόκληση τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους και ανεξάρτητα από τα εμπόδια, μέσα από χρόνια προσεκτικής σκέψης, ο Erik και η Emily συμφώνησαν να κάνουν ένα ετήσιο ταξίδι ιστιοπλοΐας σε όλη την Καραϊβική. Τις εμπειρίες και τα σκαμπανεβάσματα του ταξιδιού αυτού, διηγούνται στο βιβλίο τους Seven at Sea: Why a New York City Family Cast Off Convention for a Life-changing Year on a Sailboat. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα πράγματα πήγαν πολύ πιο ομαλά από ό, τι περίμεναν.
«Θα ήθελα να περιγράψω τη διαδικασία σταδιακά. Δεν πρόκειται απλά να αγοράσουμε ένα ιστιοφόρο και να κάνουμε κάτι τρελό». Ήταν πολύ βαθμιαία» δήλωσε ο Erik στο POPSUGAR.
«Αρχίσαμε να μαθαίνουμε να πλέουμε όταν η μεγαλύτερη κόρη μας ήταν 11 και η μικρότερη μας ήταν μόλις 1 έτους. Και θέλαμε απλώς να κάνουμε κάτι νέο και διαφορετικό και σκεφτήκαμε ότι η ιστιοπλοΐα ήταν όμορφη».
Παρόλο που η Emily και ο Erik πάντα πίστευαν ότι το νερό ήταν πανέμορφο, ήταν αρχάριοι όταν μπήκε στη ζωή τους το σκάφος.
«Ήθελα πραγματικά να μάθω πώς να πλεύσω και δεν μπορούσα να πάρω μια τάξη που να ταιριάζει στο πρόγραμμά μου, εκτός αν υπήρχαν τέσσερις άνθρωποι», δήλωσε ο Erik. «Έτσι, στρατολόγησα την Emily και τα δύο μεγαλύτερα μας κορίτσια, τα οποία ήταν 9 και 11 τότε, ώστε να μπορώ να πάρω την τάξη και κάναμε μία ιστιοπλοϊκή κατηγορία στον ποταμό Hudson, κάτω από το άγαλμα της ελευθερίας. Τότε σκέφτηκα πως πρέπει να ταξιδέψουμε μία φορά ως οικογένεια».

Πηγή: mothersblog.gr

Tags
Ταξίδι 7μελής οικογένεια Ιστιοπλοΐα
Comodo SSL