Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μια βίδρα πάλευε να επιβιώσει και ζητούσε ασφάλεια σε βάρκα

14 Ιανουαρίου, 2023

Μια βίδρα πάλευε να επιβιώσει και ζητούσε ασφάλεια σε βάρκα

Ο John Dornellas είναι ένας 37χρονος που είναι εξερευνητής της Αλάσκας στο επάγγελμα.

Με το σκάφος του προσφέρει και ξενάγηση σε τουρίστες, ανυπόμονοι να ανακαλύψουν τις ομορφιές του τόπου. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς του έχει δει μερικές περίεργες σκηνές, αλλά μάλλον αυτή που βλέπει μια βίδρα ως πρωταγωνιστή έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία.

Ο Otter σώζεται από μια όρκα μπαίνοντας σε μια βάρκα.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων από το σκάφος του, η περιέργεια του Dornellas πιάστηκε σε μια μεγάλη ταραχή στο νερό . Στην αρχή δεν κατάλαβε καλά τι συνέβαινε.

Τότε παρατήρησε ένα πτερύγιο όρκας που κινούνταν γρήγορα , που τον έδειχνε. Πρέπει να ένιωθε απειλή και σύγχυση ταυτόχρονα γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε τραβήξει την προσοχή της. Μετά από μερικές στιγμές αγωνίας, άρχισε να καταλαβαίνει τον σκοπό του: κυνηγούσε ένα θήραμα !

Ξαφνικά μια βίδρα πήδηξε έξω, αναζητώντας καταφύγιο για να ξεφύγει από την απειλή της φάλαινας δολοφόνου. Το ένστικτο επιβίωσης την είχε ωθήσει να ανέβει στη βάρκα του εξερευνητή , ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε. Πρώτα «ρώτησε» το ζωάκι αν το πείραζε, μετά το «κάλεσε» να ανέβει.

Στα επόμενα λεπτά, η βίδρα παρέμεινε στο σκάφος, ενώ η αρπακτική όρκα έκανε κύκλους στη βάρκα αναζητώντας τη λεία της. Πώς κατάφερε να εξαφανιστεί ; Ίσως δεν μπορούσε να καταλάβει πού είχε πάει.

Έπειτα, μόλις ένιωθε πιο ασφαλής, η βίδρα επέστρεψε στο νερό , για να ανέβει ξανά, αφού βεβαιώθηκε ότι η όρκα ήταν ακόμα κοντά. Έτσι έμεινε για λίγο στο πλοίο, περιμένοντας να ξεφύγει επιτέλους. Και μόνο σε εκείνο το σημείο αποφάσισε να κατέβει : τώρα ο κίνδυνος είχε φύγει…

Πηγή: www.pet-sitting.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Όρκα Αλάσκα Βίδρα
Comodo SSL