Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μοτοδυναμική: Αυξημένες οι πωλήσεις της Yamaha στην Ελλάδα

17 Ιουνίου, 2022

Μοτοδυναμική: Αυξημένες οι πωλήσεις της Yamaha στην Ελλάδα

«Πάτησαν γκάζι» οι πωλήσεις της Porsche και της Yamaha στην Ελλάδα κατά τους πρώτους μήνες του 2022, παρά το γεγονός ότι παραμένουν τα προβλήματα σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας και διαθεσιμότητας, τα οποία ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια την παγκόσμια αγορά.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης, ο Σωτήρης Χατζίκος, διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμικής, η οποία διακινεί στη χώρα μας τα συγκεκριμένα brands, οι πωλήσεις της Porsche είναι περισσότερο θεαματικές στην Ελλάδα καθώς το εργοστάσιο βρήκε τους τρόπους για να εκλογικεύσει τη διαθεσιμότητα των μοντέλων.

Οι θεαματικές επιδόσεις της Yamaha

Κερδισμένη εμφανίζεται η Yamaha, η οποία πλέον αντιπροσωπεύει λίγο πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών της Μοτοδυναμικής, ενώ συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, παίρνοντας σκυτάλη από ένα “εκπληκτικό σε όλα τα επίπεδα 2021”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης. Οι αγορές των δίκυκλων και των προϊόντων της θάλασσας έχουν παρουσιάσει μέχρι και τον Μάιο ισχυρή ανάπτυξη, η οποία κυμαίνεται μεταξύ του 15% με 20%. “Κατά πάσα πιθανότητα η φετινή χρονιά θα συνεχίσει να τρέχει με αυτές τις υψηλές ταχύτητες, με προφανή ωφελημένο την Yamaha, η οποία αναπτύχθηκε το πρώτο τετράμηνο με διψήφιο ποσοστό”, επεσήμανε ο επικεφαλής της εταιρείας. 

Κερδισμένη η Porsche

Ο ίδιος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζει δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά σε μια αγορά, η οποία κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, και το δεύτερο σχετίζεται με την αγορά των ακριβότερων μοντέλων, οι πωλήσεις των οποίων καταγράφουν σημαντική αύξηση. “Αυτό σχετίζεται με την επιλογή των εργοστασίων και τη διαθεσιμότητα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν βάρος εκεί που τα περιθώρια κέρδους είναι υψηλότερα. Αυτό λοιπόν αποτυπώνεται και στη διαθεσιμότητά των προϊόντων και στην ελληνική αγορά, ενώ σαφέστατα ωφελημένη από αυτήν τη διαδικασία είναι η Porsche, η οποία ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Άρα έχουμε μέχρι σήμερα μια θεαματική ανάπτυξη των πωλήσεων”, υπογράμμισε ο κ. Χατζίκος. 

Η συγκεκριμένη αύξηση έρχεται ύστερα από δύο δύσκολες χρονιές που προηγήθηκαν εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισε η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται και στην τρέχουσα χρήση. “Η αλήθεια είναι ότι όλος ο κλάδος αρχικά υποτίμησε το μέγεθος των προκλήσεων στην παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα και πλέον διανύουμε τον τρίτο χρόνο με προβλήματα. Ελπίζω ότι θα επιλυθούν οριστικά προς το τέλος της φετινής χρονιάς”, επεσήμανε ο κ. Χατζίκος. 

Σχέδιο περαιτέρω επέκτασης της Sixt 

Σε ό,τι αφορά τώρα τη δραστηριότητα της ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, οι επιδόσεις κατά τους πρώτους πέντε μήνες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με αποκορύφωμα την περίοδο του Πάσχα, με το θετικό momentum να συνεχίζεται και τους καλοκαιρινούς μήνες. “Πρόκειται για μια αγορά που καλπάζει και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σύννεφο”, σημείωσε ο κ. Χατζίκος, λέγοντας παράλληλα ότι για τη φετινή χρονιά η εισηγμένη έχει προβλέψει επενδύσεις της τάξεως των 20 με 25 εκατ. ευρώ, που θα κατευθυνθούν κατά κύριο λόγο στην αγορά νέου στόλου. 

Η υλοποίηση, ωστόσο, του προγράμματος στο ακέραιο θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τον αριθμό των οχημάτων που είναι διαθέσιμα προς αγορά. Ο κ. Χατζίκος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο συντηρητικό σε σχέση με αυτά που δρομολογεί η εισηγμένη να υλοποιήσει για την περαιτέρω επέκταση του εμπορικού αποτυπώματος της Sixt στην ελληνική αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια. “Η Sixt έχει παρουσία σε περιορισμένο αριθμό σημείων σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες και επομένως εμφανίζει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης”, πρόσθεσε ο κ. Χατζίκος. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι η χθεσινή γενική συνέλευση είχε ιδιαίτερη σημασία για τα μέλη της διοίκησης της Μοτοδυναμική καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά την απώλεια του επίτιμου προέδρου της, Οδυσσέα Κυριακόπουλου τον περασμένο Μάρτιο. Ο πρόεδρος της εισηγμένης Πάρις Κυριακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει με τις αξίες και το ήθος που δίδαξε ο αείμνηστος επιχειρηματίας, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη και το έργο του. 

Πηγή: Ματίνα Χαρκοφτάκη | https://www.capital.gr

Tags
Μοτοδυναμική ΑΕ
Comodo SSL