Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Το μυστικό δόλωμα της Ρένας Βλαχοπούλου για το ψάρεμα

13 Ιανουαρίου, 2018

Το μυστικό δόλωμα της Ρένας Βλαχοπούλου για το ψάρεμα

Ρένα Βλαχοπούλου, η αγαπημένη ηθοποιός από την Κέρκυρα, λάτρευε το ψάρεμα και τη θάλασσα. Μάλιστα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Μηχανή του Χρόνου», οι πιο αγαπημένες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο της είναι αυτές που την δείχνουν να ψαρεύει. Στη μία φωτογραφία, στα χέρια της Ρένας Βλαχοπούλου έχει δυο αστακούς και δίπλα της στέκεται ένας ψαράς που κρατάει δύο ψάρια. Είναι χαμογελαστή, καθώς η ψαριά ήταν πολύ καλή.

Η Ρένα αγαπούσε τη θάλασσα και μια από τις αγαπημένες της ασχολίες ήταν το ψάρεμα. Όσα ψάρια έπιανε τα έψηνε και τα έτρωγε παρέα με τους φίλους της. Όπως ανέφερε η Κερκυραία ηθοποιός, είχε βρει ένα σημείο όπου υπήρχαν πολλά ψάρια. Πήγαινε εκεί με έναν ψαρά με τη βάρκα και κοιτούσε το βουνό. Είχε βάλει σημάδια και μόλις τα έβλεπε, του έλεγε να σταματήσει και να ρίξει άγκυρα. Τότε ξεκινούσε να ψαρεύει. Ο Μάκης Δελαπόρτας είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του, ότι η Ρένα είχε εφεύρει ένα αποτελεσματικό τρόπο για να δολώνει τα αγκίστρια της. Χρησιμοποιούσε προφυλακτικά, τα οποία έκοβε κομμάτια και τα έβαζε σαν δόλωμα. Όπως έλεγε, είχαν φώσφορο και στον σκοτεινό βυθό λαμπύριζαν και προσέλκυαν τα περισσότερα ψάρια!

Η Βλαχοπούλου αγαπούσε τόσο πολύ το ψάρεμα που δεν δίσταζε να παρατάει ακόμα και το γύρισμα. Όπως είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης στη «Μηχανή του Χρόνου», μια φορά έκανε την άρρωστη προκειμένου να ψαρέψει, αλλά δεν την πίστεψε. Την έφερε σηκωτή στο στούντιο και ζήτησε από τις μακιγιέζ να την ετοιμάσουν. Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου της είπε: «Κοίταξε να δεις, κωλοκερκυραία, να σε δω να πεθαίνεις, δεν σε πιστεύω!». Εκείνη του απάντησε: «Το ξέρω, τα ίδια μου λέει και ο άντρας μου». Η συνέχεια ήταν αντάξια του μεγάλου ταλέντου και του επαγγελματισμού της. Ο αξέχαστος Δαλιανίδης θυμήθηκε: «Της έχω βάλει ένα μαγιό. Με τα πόδια έξω, για πρώτη φορά η Ρένα, στο φινάλε το θεαματικό. Ένα πολύ ωραίο μαύρο μαγιό, με κάτι γαρνιρίσματα εδώ και μπαίνει μέσα στο πλατό. Μόλις τη βλέπει το συνεργείο, σφυρίζει με θαυμασμό. Και όπως ήταν έτσι διπλωμένη, μόλις είδε ότι αρέσει, σηκώθηκε πάνω, και λέει: «όχι, θα σκάσω!Βάλτε μπροστά!»…

Πηγή: Μηχανή του χρόνου

Tags
Κέρκυρα Θαλασσινές Ιστορίες Ιστορίες ψαρέματος Ρένα Βλαχοπούλου Ψάρεμα
Comodo SSL