Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Τσιπούρα στο spinning βάρους 2.600 kgr!

30 Απριλίου, 2018

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Τσιπούρα στο spinning βάρους 2.600 kgr!

Το ψάρεμα είναι ένα συναρπαστικό χόμπι, εκπλήξεις όπως αυτή που έζησε ο Κώστας Τσεσμελόγλου το επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω. Σίγουρα μία τσιπούρα στο spinning, είναι μία ευχάριστη έκπληξη, πόσο μάλιστα όταν το βάρος της είναι πάνω από 2,5 κιλά!

Η διατροφικές συνήθειες της τσιπούρας και ο τρόπος που τρέφεται ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να την πιάσουμε με spinning, πόσο μάλιστα μία μεγάλη πονηρεμένη. Η βασική τροφή της τσιπούρας είναι όστρακα κάθε είδους, καβουράκια και σκουλήκια. Το spinning από την άλλη, στοχεύει σε αρπακτικά ψάρια όπως λαυράκια, λούτσους και άλλους «κυνηγούς» της ακτής.

Έτσι, εκείνη η βραδιά η μεγάλη τσιπούρα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη όπως περιγράφει ο Κώστας Τσεσμέλογλου στο κείμενο που ακολουθεί:

«Μια έκπληξη στο ψάρεμά μας» Μεγάλη τσιπούρα στο Spinning | Κώστας Τσεσμελόγλου

«Ήταν μια ανοιξιάτικη μέρα όπου επικρατούσε άπνοια και προγραμματίσαμε να κάνουμε μια εξόρμηση spinning με κύριο στόχο τους λούτσους που δραστηριοποιούνται τις νυχτερινές ώρες σε ένα κοντινό λιμάνι. Φτάνοντας στον τόπο οι συνθήκες ήταν κατάλληλες αλλά μετά από μερικές βολές συνειδητοποιήσαμε ότι τα λούτσοι δεν ήταν πιστοί στο ραντεβού τους. Έπειτα από κάνα μισάωρο ψαρέματος περνάω μια λευκή σιλικόνη τύπου shad στην παραμάνα κάνω βολή και ενώ αφήνω την σιλικόνη να πάει πιο χαμηλά προς το βυθό νοιώθω ένα βίαιο χτύπημα και με άμεσο κάρφωμα, γονατίζει το καλάμι και ακούω το κελαίδημα των φρένων του μηχανισμού.

Ακολούθησε μια καλή μάχη με το ψάρι να μην θέλει να παραδοθεί και να σηκωθεί από τον βυθό κάνοντας με να περιμένω κάποιον επιπόλαια πιασμένο λούτσο από την ράχη ή ουρά πράγμα που μου έχει τύχει αρκετές φορές. Μετά από μερικά λεπτά το ψάρι αποκαλύφθηκε εξαντλημένο από την μάχη ανέβηκε στην επιφάνεια και μας άφησε άφωνους βλέποντας ότι πρόκειται για τσιπούρα. Απερίγραπτη η χαρά μου όχι τόσο για το είδος του ψαριού διότι έχω καταφέρει να ξεγελάσω και στο παρελθόν τσιπούρες με spinning και lrf αλλά για το μέγεθος του ψαριού διότι λίγοι είναι οι τυχεροί που έχουν καταφέρει να ξεγελάσουν μια μεγάλη τσιπούρα με την τεχνική του spinning. Ο κόσμος του spinning είναι γεμάτος εκπλήξεις και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ταυτότητα του ψαριού που βρίσκεται στην άκρη της πετονιάς μας και αυτό άλλωστε είναι η μαγεία της συγκεκριμένης τεχνικής ψαρέματος.»

Tags
Ψάρεμα Spinning Μυτιλήνη Τσιπούρα
Comodo SSL