Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νάξος: Έπιασαν τόνο - γίγαντα 2,74 μέτρων και 288 κιλών

18 Ιουλίου, 2022

Νάξος: Έπιασαν τόνο - γίγαντα 2,74 μέτρων και 288 κιλών

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Νάξου αντίκρισαν τον τεράστιο τόνο που μετέφεραν στο λιμάνι του νησιού τα αδέλφια Μακαρούνα, με το αλιευτικό τους σκάφος «Κάλυμνος».

Δεν πέρασε πολύς καιρός που ένα άλλο καΐκι, το «Άγιος Παντελεήμων», είχε αράξει στο λιμάνι της Νάξου, αυτό του Παντελή Πιζάνια, στο κατάστρωμα του οποίου φιγουράριζαν τέσσερις τόνοι, μήκους πάνω από δύο μέτρα και βάρους περίπου διακόσια κιλά ο καθένας και ανάμεσά τους είχε ξεχωρίσει αυτός με μήκος 2,43 μέτρα και βάρος 235 κιλά.

Το θαυμασμό του κόσμου που είχε μαζευτεί γύρω από το καΐκι προκάλεσε η θέα του «τέρατος», ενός τόνου 2,74 μέτρων, που «τρέλανε» τη ζυγαριά, αφού το βάρος του ήταν 288 κιλά.

Οι Καλύμνιοι ψαράδες, με δυσκολία φόρτωσαν την μοναδική τους ψαριά, που αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους που έχουν ψαρευτεί στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για τον ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλάζόπτερο), που διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του σε αντίθεση με άλλα ψάρια που έχουν λευκό κρέας. 

Οι τόνοι έχουν σώμα υδροδυναμικό και συμπαγές και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες, μέχρι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 450 κιλά.

Πηγή: www.naxospress.gr

Tags
Μπλε τόνος Τόνος Γίγαντας Τόνος Κάλυμνος Νάξος
Comodo SSL