Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ναυτίλος: Αποστολή "Σταγόνα Αγάπης" 2024

4 Ιουνίου, 2024

Ναυτίλος: Αποστολή "Σταγόνα Αγάπης" 2024

Ολοκλήρωση 32ης Αποστολής “Σταγόνα Αγάπης” στο Αιγαίο στην Αμοργό από 15 έως 19 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο του «Ναυτίλου» αυτήν την φορά στη Αμοργό με αρκετά Μέλη της Λέσχης και Γιατρούς να έχουν δώσει δυναμικά το παρόν.

Η αποστολή ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 9:00 από το Σούνιο με 6 σκάφη και 33 άτομα. Η ταχύτητα ταξιδιού ήταν στους 27 κόμβους για όλη την διάρκεια του ταξιδιού μας. Ο καιρός ήταν πολύ καλός με ανέμους 2-3 Bf. Η κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών ήταν χορηγία της JOTUN HELLAS LTD.

Φτάνοντας στην Αμοργό μας περίμεναν η αντι-Δήμαρχος και αρκετοί κάτοικοι του νησιού για να μας καλωσορίσουν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ετοιμάσαμε τα ιατρεία για να υποδεχτούν τον κόσμο και τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας, τα οποία ήταν χορηγία της MINERVA BUNKERING.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου ξεκίνησαν τα Δωρεάν Ιατρεία για τους κατοίκους του νησιού από 16 ιδιώτες ιατρούς σε συνεργασία με τα μέλη της Λέσχης και των χορηγών μας που ακολούθησαν την αποστολή στο χώρο του Κέντρου Υγείας. Τα ιατρεία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Η προσέλευση ήταν πολύ ικανοποιητική. Συνολικά είχαμε 200 επισκέψεις από 130 κατοίκους κάθε ηλικίας. Τα Ιατρεία ήταν σε λειτουργία από το πρωί στις 09:30 μέχρι τις 14:00 και από 17:30 μέχρι τουλάχιστον τις 20:30. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής βοηθούσαν τους γιατρούς στην γραμματεία και οργάνωναν την όλη διαδικασία για την εύρυθμη προσέλευση των κατοίκων.

Η προσέλευση στα Ιατρεία ήταν ως ακολούθως:
– Ωτορινολαρυγγολόγος: 41 άτομα
– Χειρούργος Ορθοπεδικός: 23 άτομα
– Οδοντίατρος(3) : 28 άτομα
– Ουρολόγος: 14 άτομα
– Γυναικολόγος: 13 άτομα
– Παθολόγος: 22 άτομα
– Δερματολόγος: 30 άτομα
– Πνευμονολόγος: 9 άτομα
– Ψυχίατρος: 2 άτομα
– Ενδοκρινολόγος: 18 άτομα

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν και δύο επισκέψεις από τους Γιατρούς σε σπίτια σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στα Ιατρεία.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, η μέρα ολοκληρώθηκε με ευχαριστήριο δείπνο από το Δήμο Αμοργού.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, διοργανώθηκε και σεμινάριο πρώτων βοηθειών για ενήλικες και παιδιά, όπου αναδείχθηκαν μέθοδοι Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ),

Αντιμετώπιση Πνιγμονής από ξένο σώμα, Πλάγια θέση ασφαλείας, κ.α. στους κατοίκους του νησιού και τα μέλη της Λέσχης στο χώρο του Γυμνασίου και τάξεις Λυκείου της Αμοργού.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο και την τοπική διοίκηση για την φιλοξενία και την καλή συνεργασία.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Ναυτίλος Σταγόνα Αγάπης Ιατρική Αποστολή
Comodo SSL