Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πρέβεζα: Έκλεψαν αλιευτικό σκάφος και μηχανή από άλλο - το ένα βρέθηκε στη Κέρκυρα

5 Απριλίου, 2021

Πρέβεζα: Έκλεψαν αλιευτικό σκάφος και μηχανή από άλλο - το ένα βρέθηκε στη Κέρκυρα

Το σκάφος βρέθηκε μετά από μια ημέρα στη Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα και μάλιστα σε απόκρημνη ακτή, εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZANEWS, το σκάφος που κλάπηκε από το αλιευτικό καταφύγιο στον Παντοκράτορα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκαν και δύο αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής ενώ βρέθηκε και η μηχανή που είχε κλαπεί το ίδιο βράδυ, από άλλο σκάφος που ελλιμενίζονταν και αυτό στον ίδιο χώρο.

Πιθανολογείται πως έγινε η χρήση και των δύο μηχανών προκειμένου να ταξιδέψει ενώ τέλος διερευνάται και το ενδεχόμενο το σκάφος να μην ξεκίνησε από το αλιευτικό στην Πρέβεζα, αλλά να φορτώθηκε και μεταφέρθηκε σε άλλη ακτή της ευρύτερης περιοχής και από εκεί να ξεκίνησε το ταξίδι, πιθανότατα για Ιταλία.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο στον Παντοκράτορα στο στόχαστρο των κλεφτών

Δεν είναι η πρώτη φορά που σκάφη στο συγκεκριμένο αλιευτικό γίνονται στόχος αγνώστων δραστών καθώς δεν υπάρχει καμία ασφάλεια και φύλαξη στο λιμάνι.

Χρόνια τώρα ιδιοκτήτες αλιευτικών αλλά και μικρών άλλων σκαφών ζητούν μέτρα προστασίας με την τοποθέτηση καμερών, ωστόσο καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Μόλις πριν από πέντε μήνες είχε κλαπεί σκάφος το οποίο βρέθηκε στην Ιταλία. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του για να το αποκτήσει και πάλι, πέρα από την μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη, πλήρωσε περισσότερα από 3000 ευρώ, δικηγόρο μεταφορικά κ.λπ..

Τα περιστατικά αυτά φανερώνουν την αδυναμία προστασίας της περιουσίας των πολιτών που ένας ένας αναγκάζεται να απομακρύνει την βάρκα του από το αλιευτικό και να την μεταφέρει για ασφάλεια σε ιδιόκτητο χώρο, ή σε άλλο αλιευτικό καταφύγιο.

Πηγή: prevezanews.gr

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Tags
Παντοκράτορας Αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα Κλοπή σκάφους Κλοπή Εξωλέμβιας
Comodo SSL