Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νέος YAMAHA Ελαφρύς Εξωλέμβιος Κινητήρας F200

Ιούλιος 12, 2015

Νέος YAMAHA Ελαφρύς Εξωλέμβιος Κινητήρας F200

Η YAMAHA ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΑΦΡΥ ΕΞΩΛΕΜΒΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ F200

Η Yamaha Motor ανακοινώνει την κυκλοφορία ενός εντελώς νέου μέλους της πολυβραβευμένης σειράς εξωλέμβιων κινητήρων της. Ένας ελαφρύς κινητήρας F200 που περιλαμβάνει πολλά νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά σε αυτήν την κατηγορία.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών της και να προσφέρει συνεχή απόλαυση κατά την πλεύση μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Η Yamaha δημιούργησε τον νέο εξωλέμβιο κινητήρα F200 που προσφέρει την ισχύ ενός 200. Αλλά σε ένα προϊόν που προσεγγίζει περισσότερο σε μέγεθος και βάρος το δικό μας F150A, παρέχοντας μια εξαιρετική αναλογία ισχύος-βάρους.

Με βάρος 227 κιλά, περίπου 50 κιλά λιγότερο από τον προηγούμενο F200, είναι κατά 18% ελαφρύτερος. Διατηρώντας παράλληλα παρόμοια ωφέλιμη ισχύ και αξιοπιστία. Χρησιμοποιώντας μια «in-line» (σε σειρά) τετρακύλινδρη διαμόρφωση, με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρου (VCT) και τεχνολογία εξοικονόμησης βάρους, ο νέος κινητήρας παράγει 200HP ενώ είναι ο ελαφρύτερος κινητήρας στην κατηγορία του. Το μικρότερο βάρος, το οποίο ταιριάζει καλύτερα σε ένα ευρύτερο φάσμα σκαφών. Βοηθάει επίσης στη βελτίωση της οικονομία καυσίμων, καθώς και στην απόδοση.

Δύο εκδόσεις του νέου F200 θα είναι διαθέσιμες – η έκδοση F200F, με μηχανικό χειριστήριο και ντίζες, και η έκδοση F200G, με ηλεκτρονικά χειριστήρια τεχνολογίας «drive-by-wire». Η έκδοση F200F/G επωφελείται επίσης από τα πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα της Yamaha. Όπως το αντικλεπτικό σύστημα Y-COP της Yamaha (Yamaha Customer Outboard Protection), την νέας σχεδίασης Relianceπροπέλας με το σύστημα απόσβεσης κραδασμών SDS που συνιστώνται για αυτή την εξωλέμβια. Έναν περιοριστή ανύψωσης (Tilt Limiterκαι έγχρωμη οθόνη LCD (προαιρετικά μόνο για την έκδοση F200G). Εκκίνηση/στάση με ένα άγγιγμα (προαιρετικά μόνο για την έκδοση F200G). Καθώς και τη δυνατότηταρύθμιση μεταβλητών στροφών ταχύτητας ψαρέματος. Αυτά τα χαρακτηριστικά τοποθετούν την έκδοση F200F/G σταθερά στους κορυφαίους εξωλέμβιους κινητήρες της γκάμας V6 (4.2L) και V8 της Yamaha.

Η έκδοση F200F/G απευθύνεται πρωταρχικά σε πελάτες που επιθυμούν την ισχύ ενός 200, αλλά τις μικρές διαστάσεις και το βάρος του F150A της Yamaha. Ή ακόμα και ενός δίχρονου 200HP. Πράγματι, αυτός ο κινητήρας θα ήταν ιδανικός για την αλλαγή από ένα δίχρονο 200HP σε έναν πιο καθαρό. Πιο φιλικό προς το περιβάλλον τετράχρονο κινητήρα.

Τόσο με τη μηχανική όσο και με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη έκδοση, η Yamaha προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να τοποθετήσουν τον νέο εξωλέμβιο κινητήρα σε ένα ευρύ φάσμα σκαφών.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ F200F/G ΤΗΣ YAMAHA:

Ζυγίζει μόνο 227 κιλά! – 50 κιλά (18%) ελαφρύτερος από τον υπάρχοντα F200.

• Μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

• Αντικλεπτικό σύστημα Y-COP.

• F200F με μηχανικό χειριστήριο, F200G με ηλεκτρονικό χειριστήριο.

• Εκκίνηση/στάση με ένα άγγιγμα και έγχρωμη οθόνη LCD (προαιρετικά για το F200G).

• Μεταβαλλόμενη ταχύτητα ψαρέματος.

Reliance SDS ως συνιστώμενη έλικα.

• Στυλ τελευταίας γενιάς με νέο καπάκι και κομψή σχεδίαση.

Η νέα εξωλέμβια F200F θα είναι διαθέσιμη από τους επίσημους διανομείς της Yamaha από τις αρχές της άνοιξης, ενώ η F200G θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του καλοκαιριού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Yamaha.

Tags
Yamaha Εξωλέμβιος Κινητήρας
Comodo SSL