Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Χαρδαλιάς: Επιτρέπεται το ψάρεμα από ακτή και σκάφος υπό προϋποθέσεις

19 Μαρτίου, 2021

Νίκος Χαρδαλιάς: Επιτρέπεται το ψάρεμα από ακτή και σκάφος υπό προϋποθέσεις

«Πράσινο φως» πήρε το ψάρεμα το οποίο πλέον επιτρέπεται, από ακτή αλλά και σκάφος μέχρι 8 μέτρων αλλά με περιορισμούς. Ποιοι μπορούν να πάνε στη θάλασσα και ποιες περιπτώσεις μετακίνησης απαγορεύονται.

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Χαρδαλιά, από αύριο Σάββατο, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους και με τη χρήση πλωτού μέσου ως 8 μέτρων αλλά με τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιοκτησία του σκάφους.

Το ψάρεμα πλέον επιτρέπεται σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις περιοχές, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο στο οποίο ανήκουν, αν είναι δηλαδή στο «κόκκινο» ή στο «βαθύ κόκκινο». Παρόλα αυτά, μπαίνει κόφτης στις μετακινήσεις και δεν θα μπορούν να πάνε όλοι στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» για ψάρεμα, ενώ η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 6 στο 13033.

Παρόλα αυτά, επιτρέπεται μόνο το ψάρεμα στα όρια του δήμου και όχι σε άλλη περιοχή. Έτσι, αν κάποιος μένει στο Παγκράτι και θέλει να πάει στη Γλυφάδα για ψάρεμα, απαγορεύεται, καθώς βγαίνει εκτός δήμου. Όσον αφορά τη λειτουργία του κωδικού «6», δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή, καθώς η σωματική άσκηση θα πραγματοποιείται μόνο με ποδήλατο ή πεζή, χωρίς την χρήση Ι.Χ. οχήματος! (αναμένεται αύριο το ΦΕΚ και περισσότερες διευκρινήσεις)

Αντιθέτως, οι μόνες μετακινήσεις που επιτρέπονται εκτός δήμου, είναι για τις εξής περιπτώσεις:
– Λόγοι υγείας
– Λόγοι εργασίας
– Μετάβαση σε κομμωτήριο και κέντρο αισθητικής

Σημειώνεται, ότι το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Μετακίνηση για ψάρεμα εντός δήμου

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα, σε παραθαλάσσιους δήμους με τη χρήση του κωδικού 6. Σκάφη ως 8 μέτρα. Θα χρειάζεται να έχουν μαζί τους Ε9 που να αποδεικνύει ότι είναι οι ιδιοκτήτες.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις άρση απαγόρευσης αλιείας Lockdown
Comodo SSL