Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντώνης Δρόσος

ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: fishingtrip.eu

24 Απριλίου, 2016

ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: fishingtrip.eu

 

Το τελευταίο διάστηµα, βλέπουµε πως o αλιευτικός τουρισµός αποκτά ολοένα και περισσότερους καινούριους φίλους και οπαδούς. Κάτι το οποίο «έτρεχε» εδώ και χρόνια στις άλλες χώρες µε θάλασσα ή λίµνες και ποτάµια, στην Ελλάδα είχε µείνει πίσω, κι ένα µεγάλο κοµµάτι τουριστών, φίλων του ψαρέµατος, αναγκαζόταν να µεταβεί σε άλλους προορισµούς, όπου θα είχε τη δυνατότητα να συνδυάσει διακοπές και ψάρεµα. Έτσι η χώρα µας έχανε ένα µεγάλο πλήθος εύπορων φίλων της δράσης, που αν και επιθυµούσαν διακαώς να επισκεφθούν τη χώρα µας, δυστυχώς δεν είχαµε τη δυνατότητα να τους παρέχουµε το ψάρεµα! fishingTrip_01Παρότι ο αλιευτικός τουρισµός στη χώρα µας δεν έχει λάβει «σάρκα και οστά» στο βαθµό που θα έπρεπε, παρατηρούµε να γίνονται κάποιες φιλότιµες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Μια από αυτές τις προσπάθειες είναι του FishingTrip.eu και για αυτό απευθυνθήκαµε στον υπεύθυνο της διοργάνωσης αλιευτικών εκδροµών Νίκο Συρίγο, ώστε να µας ενηµερώσει για το τι πραγµατικά συµβαίνει.

– Υπάρχει αυτήν τη στιγµή αλιευτικός τουρισµός στην Ελλάδα και σε τι στάδιο βρίσκεται αυτός;

Ο αλιευτικός τουρισµός αυτή τη στιγµή βρίσκεται σε ένα εµβρυακό στάδιο και αυτό γιατί υπάρχει ακόµα άγνοια του νόµου και των εφαρµογών του, καθώς και του κόστους που θα απαιτηθεί από τους επαγγελµατίες για τις τυχόν µετατροπές των καϊκιών τους. Έτσι, πολλοί κρατούν µια επιφυλακτική στάση. Πιστεύουµε ότι αυτό σύντοµα θα αλλάξει, όταν οι επαγγελµατίες δουν τους πρώτους συναδέλφους τους να ανεξαρτητοποιούνται σιγά-σιγά από το πόσο καλά πήγε η ψαριά και να αποκτούν ένα πιο σταθερό εισόδηµα.

– Το ενδιαφέρον είναι µόνο από ξένους ή και από Έλληνες που θέλουν να πάνε για ψάρεµα;

Κατά κύριο λόγο από ξένους, αλλά όλο και συχνότερα και από Έλληνες. Το ενδιαφέρον είναι καταγεγραµµένο και µάλιστα όχι µόνο για την καλοκαιρινή περίοδο, µα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειµώνα, µιας και ο καιρός που έχουµε επιτρέπει την αλιεία σχεδόν όλο το χρόνο.

– Ποιο το νοµικό καθεστώς, αφού πολλοί που θέλουν να ασχοληθούν µε αλιευτικό τουρισµό «κολλούν» στην γραφειοκρατία;

Θεωρητικά ο νόµος είναι σαφής και η διαδικασία δεν είναι άγνωστη, γιατί είναι αυτή που χρησιµοποιείται εδώ και χρόνια στα τουριστικά καΐκια, όσον αφορά στα θέµατα ασφαλείας.

Εµείς ως “Fishing Trip”, είµαστε σε συνεχή επικοινωνία µε τα αρµόδια Υπουργεία Τουρισµού & Αγροτικής ανάπτυξης, τη Λιµενική αρχή, τη ∆ιεύθυνση Αλιείας, αλλά και το Υπουργείο Οικονοµικών, ώστε να αποσαφηνίσουµε όλες τις γκρίζες ζώνες και να ξεκαθαρίσουµε το τοπίο.

fishingTrip_03– Πόσο πίσω είµαστε στην Τουριστική αλιεία σε σύγκριση µε άλλα κράτη;

Προσπαθώντας λίγο να σας περιγράψω τι γίνεται στο εξωτερικό, θα σας έλεγα ότι η τουριστική αλιεία αποτελεί την κινητήρια µηχανή για ολόκληρες περιοχές, συµπαρασύροντας τη διαµονή (καταλύµατα), τις µετακινήσεις (ταξί, µεταφορικά µέσα) και γενικότερα την εµπορική ζωή του τόπου, ενώ εδώ µόλις ξεκινήσαµε την προσπάθεια ως κράτος, για να την εντάξουµε στις παρεχόµενες τουριστικές υπηρεσίες µας.

Στο µεταξύ όλο και συχνότερα τουρίστες από όλα τα κράτη, αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες στη διάρκεια των διακοπών τους, µεταξύ των οποίων και το ψάρεµα για αυτούς και την οικογένειά τους.

-Τι δυνατότητες έχετε εσείς να εξυπηρετήσετε κάποιον που ενδιαφέρεται για ψάρεµα στην Ελλάδα και ποιες τεχνικές τους προτείνετε;

Όλα έχουν να κάνουν µε το τι επιθυµεί ο πελάτης και πόσο προχωρηµένος είναι. Εµείς µπορούµε να καλύψουµε κάθε τεχνική αλιείας που διεξάγεται στην Ελλάδα, από µια «απλή» επίδειξη της καθηµερινότητας του Έλληνα ψαρά στους τουρίστες (πως ρίχνει τα δίχτυα του, πως ξεψαρίζει κλπ.), µέχρι εξειδικευµένα ψαρέµατα τούνας, από ανθρώπους µε τεράστια εµπειρία στο αντικείµενο.

Υπάρχουν τουρίστες που έρχονται µε τις οικογένειες τους και θέλουν µια «ξεκούραστη» καθετή για να χαλαρώσουν µε τα παιδιά τους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που ευχαρίστως θα ανέβαιναν σε ένα καΐκι για να τους πάει 10 µίλια από την ακτή, και να ψαρέψουν καρχαριοειδή στα 600 µέτρα βάθος. Φυσικά εµείς στο fishingtrip.eu δε µένουµε µόνο εντός του σκάφους! Προσφέρουµε σε όλη την Ελλάδα όλους τους ακόλουθους τρόπους αλιείας: Σκάφος, καγιάκ, ακτή, ποτάµι, λίµνη, ψαροντούφεκο. Ο µόνος περιορισµός είναι η φαντασία µας!

– Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας σας;

Λειτουργούµε ως µεσάζοντες ανάµεσα στον πελάτη και τον ψαρά. Η διαδικασία έχει ως εξής: Όλοι οι ενδιαφερόµενοι για «Παροχή» (ψαράδες), µπορούν µέσα από την ιστοσελίδα µας www.fishingtrip.eu να καταχωρίσουν το πακέτο ή τα πακέτα αλιείας που σκοπεύουν να προσφέρουν, δηλαδή αναλυτικά τι µπορούν να παρέχουν στον πελάτη (τουρίστα), σε ποιες περιοχές, µε ποιο κόστος και φυσικά ορίζοντας οι ίδιοι πότε είναι διαθέσιµοι.

Από τη στιγµή που η καταχώρησή του υπάρχει στη σελίδα µας, είναι δική µας δουλειά να φροντίσουµε να τη δουν όσο το δυνατό περισσότεροι πιθανοί ενδιαφερόµενοι, τόσο κατά τη διάρκεια της διαµονής τους στην Ελλάδα, αλλά και ενόσω εξετάζουν πιθανούς προορισµούς και δραστηριότητες για τις διακοπές τους.

Ο πελάτης µπορεί να κάνει επιτόπου online κράτηση και να πληρώσει, και ο ψαράς θα ενηµερωθεί αµέσως για την κράτηση, µε email ή sms στο κινητό του.
Με απλά λόγια η πλατφόρµα κρατήσεών µας είναι αντίστοιχου λειτουργικού επιπέδου µε το booking.com.

Συνολικά εξασφαλίζουµε στον επαγγελµατία την καλύτερη δυνατή προβολή για την υπηρεσία που προσφέρει, την κράτηση, αλλά και την πληρωµή του µέσω του γραφείου µας, χωρίς να χρειάζεται να εκδώσει απόδειξη στον πελάτη ο ίδιος.

Επιπλέον, προσφέρουµε στους παρόχους µας πλήθος βοηθητικών υπηρεσιών, εκπτώσεις από συνεργαζόµενες εταιρείες και άλλα πράγµατα που θα τους βοηθήσουν να προβάλλονται καλύτερα στην τοπική τους κοινωνία και να είναι ευκολότερο να τους επιλέξει ένας τουρίστας ακόµα και εκτός της πλατφόρµας µας.

– Πως γίνεται να λειτουργείτε σε όλη την Ελλάδα, έχοντας έδρα την Κέρκυρα;

Το ότι η έδρα µας είναι στην Κέρκυρα, δε µας επηρεάζει καθόλου, αφού όλες οι κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και µπορούµε να ενηµερώσουµε άµεσα τον τουρίστα, αλλά και τον πάροχό µας, µε διάφορους τρόπους : µέσω email, µε µήνυµα στο κινητό, µε fax, και φυσικά τηλεφωνικά.

Επιπρόσθετα, ελπίζουµε πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν 2016 να είµαστε σε θέση να ανακοινώσουµε τη δηµιουργία δικτύου αντιπροσώπων µας (franchise) σε κάθε κύριο αλιευτικό προορισµό, για ακόµα µεγαλύτερη υποστήριξη και διευκόλυνση των παρόχων µας.

fishingTrip_02– Νωρίτερα µας αναφέρατε ότι υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον για αλιευτικό τουρισµό και όχι µόνο µέσω σκάφους. Τι εννοείτε;

Η έννοια του αλιευτικού τουρισµού ανοίγει ένα τεράστιο πεδίο και φυσικά δεν περιορίζεται στην αλιεία µέσα από σκάφος. Το ψάρεµα από την ακτή ή από την όχθη ποταµιού και της λίµνης, µπορεί να είναι για κάποιον πολύ ελκυστικό αν τον συνοδεύει ένας έµπειρος ψαράς, που γνωρίζει ψαρότοπους, κατάλληλα δολώµατα και µπορεί να τους διαθέσει τον εξοπλισµό αν δεν έχουν οι ίδιοι.

Και θα ήθελα να τονίσω ότι οι τουρίστες ενδιαφέρονται όχι µόνο να ψαρέψουν, αλλά και να τους γίνει παρουσίαση ενός τρόπου αλιείας ή ακόµα και να εκπαιδευτούν σε κάποιες συγκεκριµένες τεχνικές.

Γι’ αυτό το λόγο, στην πλατφόρµα µας έχουµε εντάξει όλες τις µορφές αλιείας που είναι εφικτές στην Ελλάδα, δηλαδή: την αλιεία µέσα από σκάφη, όλους τους τύπους αλιείας από την ακτή (casting, εγγλέζικο, spinning κτλ.), την αλιεία σε λίµνες και ποτάµια, και φυσικά το ψαροντούφεκο.

Προσπαθήστε µόνο να φανταστείτε πόσες υπηρεσίες γύρω από την αλιεία έχει να προσφέρει η Ελλάδα !

Comodo SSL