Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νότιος Ευβοϊκός: Για 2η φορά αναποδογύρισε αγκυροβολημένο φουσκωτό λόγω τεράστιων απόνερων

27 Αυγούστου, 2018

Νότιος Ευβοϊκός: Για 2η φορά αναποδογύρισε αγκυροβολημένο φουσκωτό λόγω τεράστιων απόνερων

Μετά από ένα περίπου χρόνο, για δεύτερη φορά αναποδογύρισε αγκυροβολημένο φουσκωτό στη συγκεκριμένη παραλία του Νότιου Ευβοϊκού

Αυτή τη φορά, «θύμα» των τεράστιων απόνερων έπεσε ένα φουσκωτό 6 μέτρων μάρκας Wave το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη παραλία του μεγάλου Πεταλιού που βλέπει προς την Τζια. Ο κυβερνήτης με την οικογένεια του, βρισκόταν στην αμμουδιά όταν είδε τα τεράστια απόνερα να πλησιάζουν. Το φουσκωτό στο τρίτο απόνερο (που έμοιαζαν με τσουνάμι σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ιδιοκτήτη) βρέθηκε αναποδογυρισμένο και καρφωμένο στην άμμο της παραλίας.

Αμέσως ενημερώθηκε η λιμενική αρχή Καρύστου όπου στελέχη της έσπευσαν στο νησί των Πεταλιών και φρόντισαν να βρεθεί σκάφος να τραβήξει το φουσκωτό από την παραλία. Η διαδικασία ήταν δύσκολη αφού η κονσόλα και το ρολ μπαρ είχε κολλήσει στην άμμο. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε μέχρι το λιμάνι του Μαρμαρίου όπου και γερανός, αργά το βράδυ, ανέλαβε να το γυρίσει και να το βγάλει από το νερό.

Το σκηνικό είναι ακριβώς ίδιο με την περσινή περίπτωση (23 Ιουνίου 2017) όπου ένα 7μετρο φουσκωτό θα βρεθεί στην ίδια θέση, ίδια ώρα, στην ίδια παραλία. Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό εδώ:

Αναποδογύρισε φουσκωτό 7,5 μέτρων στον Ευβοϊκό από τεράστια απόνερα

Απόνερα που «πνίγουν» τις ακτές
Για άλλη μία φορά η ήρεμη θάλασσα δεν προμηνύει την δύναμη των μεγάλων κυμάτων που δημιουργούνται από μεγάλα πλοία που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Θα πρέπει οι ναυτιλιακές εταιρίες να υπολογίζουν την ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τα απόνερα, ακόμα και κάποιο δυστύχημα. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το ότι το ίδιο το πλοίο δεν εμπλέκεται άμεσα με το συμβάν δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ευθύνη.

Published in NEA

Tags
Αναποδογύρισε φουσκωτό Αναποδογύρισε Σκάφος Απόνερα Πλοίων Θαλάσσιο Ατύχημα Λιμεναρχείο Καρύστου Ευβοϊκός Πεταλιοί
Comodo SSL