Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

«Ο γύρος του κόσμου με μία ανάσα»

«Ο γύρος του κόσμου με μία ανάσα»

Ένα ζευγάρι ελεύθερων δυτών από τη Γαλλία δημιούργησε μια εντυπωσιακή ταινία μικρού μήκους, με θέμα τη ζωή κάτω από το νερό.
Ο Guillaume Nery, πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση, με τη βοήθεια της συζύγου του Julie Gautier, βιντεοσκόπησαν μαγικές εικόνες κάνοντας υποθαλάσσια ταξίδια και μας τα παρουσιάζουν στη νέα τους ταινία με τίτλο «One Breath Around the World».

Η ταινία είναι γυρισμένη στη Γαλλία, στη Φινλανδία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες και είναι μια ευκαιρία να δούμε εικόνες της θαλάσσιας γεωλογίας και της άγριας φύσης του υδάτινου κόσμου. Να κάνουμε ένα υπέροχο υποβρύχιο ταξίδι, κάτω από στρώματα πάγου, σε φαράγγια του βυθού, στη βυθισμένη πόλη της Yonaguni στην Ιαπωνία, να κολυμπήσουμε με ψαροντουφεκάδες, ακόμα και δίπλα σε φάλαινες, με ένα ιδιαίτερο, σχεδόν ποιητικό τρόπο.

Τον Nery, καταγράφει στο βυθό η Julie που κολυμπά και αυτή χωρίς τη βοήθεια φιάλης οξυγόνου. Μέσα από τα πλάνα της, με μια τρομερή σκηνοθεσία και με το μουσικό υπόβαθρο από τον Guillaume Ferran να μας δίνει την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε όνειρο, νιώθουμε πως το ταξίδι αυτό έγινε με μια ανάσα.

Αυτή η μικρή «οδύσσεια» του νερού τελειώνει σε μια παραλία στη Νίκαια γεμάτη με κόσμο, σαν μια επιστροφή στην «κανονική ζωή».

Πηγή: L’equipe

Tags
Ελεύθερη Κατάδυση Δύτης Ελεύθερης Κατάδυσης Guillaume Nery
Comodo SSL