Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ο Κώστας Κιλτίδης, που επέβαλε την απαγόρευση αλιείας και ψαροτούφεκου στο Θερμαϊκό ξανά υποψήφιος

18 Ιουνίου, 2019

Ο Κώστας Κιλτίδης, που επέβαλε την απαγόρευση αλιείας και ψαροτούφεκου στο Θερμαϊκό ξανά υποψήφιος

Ο Κώστας Κιλτίδης, γιατρός και πρώην βουλευτής (διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Αλιεία) είναι και επίσημα υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια του Κιλκίς.

Αποτέλεσε έναν από τους «πρωτεργάτες» στην άδικη και πρωτοφανής απαγόρευση στο Θερμαϊκό όπου ισχύει μέχρι και σήμερα. Ποιο συγκεκριμένα μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 12 Ιουνίου 2010, οι ερασιτέχνες ψαράδες της βόρειας Ελλάδας ενημερώθηκαν για την ολική απαγόρευση υποβρύχιας αλιείας και επιτρεπόμενο όριο αλιευμάτων ανά βάρκα μειώθηκε στα τρία κιλά (ανεξάρτητα ατόμων)!

Η λογική του νομοθετήματος υποτίθεται ότι εναρμονιζόταν με την ανάγκη για περιορισμό της υπεραλίευσης. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι η τελευταία σχετίζεται αποκλειστικά και μόνον με συγκεκριμένους κλάδους της επαγγελματικής αλιείας.

Τη «νύφη» λοιπόν πλήρωσαν οι φίλοι του ψαροτούφεκου στον Θερμαϊκό, μεγάλες «απώλειες» καταγράφουν και οι άλλοι ερασιτέχνες, και φυσικά πολλές επιχειρήσεις που εξαρτούνται άμεσα ή έμμεσα από αυτό (είδη αλιείας, κατασκευαστές – έμποροι σκαφών αναψυχής, μηχανικοί ναυτικών κινητήρων, πάρκινγκ σκαφών, καταστήματα ναυτιλιακών, καρνάγια κλπ.)

Περιμένουμε λοιπόν να μας πει ο κ. Κιλτίδης αν είναι ακόμα σύμφωνος με την τότε του δήλωση και αν ακόμα πιστεύει ότι η υπεραλίευση οφείλεται στους ερασιτέχνες!!!:

«Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν εποικοδομητικά στην εδώ και τριάντα χρόνια εκκρεμότητα της προστασίας του Θερμαϊκού. Η συνεισφορά όλων, συμπεριλαμβανομένων των ερασιτεχνών, είναι ανάλογη με το είδος των εργαλείων που χρησιμοποιούν. Πρέπει να γίνει ευρέως κατανοητό ότι, στο πλαίσιο του νέου νόμου, συμβάλλουν όλοι με αναλογικό τρόπο». Κώστας Κιλτίδης

Φωτό: https://el.wikipedia.org/wiki/κωστας-κιλτιδης

Tags
Θερμαϊκός κόλπος Θερμαϊκός Απαγόρευση Αλιείας
Comodo SSL