Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

O Όµιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου συμπλήρωσε 10 χρόνια και το γιόρτασε

29 Νοεμβρίου, 2023

O Όµιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου συμπλήρωσε 10 χρόνια και το γιόρτασε

Ο Όµιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου ιδρύθηκε το 2013, µε έδρα τη Σύρο και φέτος συµπληρώνει 10 χρόνια ζωής. 10 χρόνια ταξίδια, οικολογικές δράσεις, αποστολές σε άλλα νησιά, καθαρισµούς εντός και εκτός θαλάσσης! 10 χρόνια πολιτιστικών δράσεων, παραστάσεων, αναβίωσης εθίµων, προσφοράς στον συνάνθρωπο, επιµόρφωσης σεµινάρια! 10 χρόνια παρέα στη θάλασσα!

Εξαρχής σκοπός του Οµίλου ήταν η γνωριµία µε το θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον και η προστασία και διαφύλαξή του. Παράλληλα ο Όµιλος πρεσβεύει στην ψυχαγωγία, αλλά και την επιστηµονική και τεχνική ενηµέρωση τόσο των µελών του όσο και της κοινωνίας, γενικότερα, γύρω από την ναυτική τέχνη και το ερασιτεχνικό σκάφος.

Μέσα από τις δράσεις µας προωθούµε το µεράκι και την αγάπη µας προς τη θάλασσα και την φυσική διαβίωση µε δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης γύρω από τα θέµατα οικολογίας και ιδιαίτερα τα σχετιζόµενα µε την διάσωση και διατήρηση του θαλάσσιου πλούτου και της καθαριότητας των ακτών.

Καταβάλουµε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση πάσης φύσεως διευκολύνσεων, εξυπηρετήσεων, αρωγή του πνεύµατος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην θάλασσα µέσω της ανάπτυξης οµαδικού πνεύµατος, συµβάλοντας στην αναβάθµιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των ακριτικών και µικρών νησιών αλλά και γενικότερα όλης της Ελληνικής επικράτειας.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια κάνοντας µια µικρή αναδροµή θα θέλαµε να σας ταξιδέψουµε νοερά στον πρώτο χρόνο λειτουργίας λειτουργίας µας που µε µεγάλη επιτυχία διοργανώσαµε την Πανελλήνια συνάντηση του 2014 στη Σύρο.

Από τότε µέχρι σήµερα ο Όµιλος έχει πραγµατοποιήσει πολλές κοινωνικές και οικολογικές δράσεις τόσο στην έδρα του αλλά και γενικά στα νησιά του Αιγαίου. Οι δράσεις και οι αποστολές του, διατηρούν τον οικολογικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους και απευθύνονται κυρίως στα παιδιά.

Η ετήσια αποστολή του περιλαµβάνει παιδική θεατρική παράσταση από τη θεατρική οµάδα του οµίλου καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια από παιδαγωγούς µέλη του.

Ο Όµιλός µας είχε τη χαρά να πραγµατοποιήσει την 1η Αποστολή του στο νησί της ∆ονούσας το 2015 και έκτοτε επισκέφτηκε στα πλαίσια τον αποστολών του το 2016 στα Κουφονήσια, το 2017 τη Φολέγανδρο, το 2018 την Αµοργό, το 2019 την Κίµωλο και το 2022 την Κύθνο, µε το ίδιο µοτίβο που θέτει επίκεντρο τα παιδιά των µικρών νησιών που έχουν ανάγκη δηµιουργικά ενδιαφέροντα και πολιτιστικά ερεθίσµατα. 

Τέλος µε χαρά µας φιλοξενήσαµε στο νησί µας για µια ακόµη φορά την Πανελλήνια συνάντηση το 2022 σε συνδιοργάνωση µε τον ΟΦΣΕ και τον ΕΟΦΣ.

Ο ΟΦΤΣΣ δίνει το παρόν σε πολλές θαλασσινές συναντήσεις άλλων οµίλων στην Ελλάδα ενισχύοντας τις προσπάθειες των αδελφών οµίλων και προσφέροντας βοήθεια όποτε µας ζητηθεί.

Tags
ΟΦΤΣ ΣΥΡΟΥ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΥΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ
Comodo SSL