Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ SOS: Το Υπουργείο Ναυτιλίας αφήνει τις βιτζότρατες να καταστρέφουν τα ιχθυοαποθέματα

8 Ιουνίου, 2020

ΟΔΥΣΣΕΙΑ SOS: Το Υπουργείο Ναυτιλίας αφήνει τις βιτζότρατες να καταστρέφουν τα ιχθυοαποθέματα

Το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας & Υποθαλάσσιας Προστασίας Ορυκτού Πλούτου & Αρχαιοτήτων Βυθού που εδρεύει στον Πειραιά με το διακριτικό τίτλο ΟΔΥΣΣΕΙΑ SOS απέστειλε διαμαρτυρία στο αρμόδιο Υπουργείο για την τρίμηνη παράταση που έδωσε στις Βιτζότρατες παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα σταματούσε τέλος του 2019 η χρήση της ενάντια σε μια καταστροφική για το θαλάσσιο περιβάλλον τεχνική.

Υποστηρίζει ότι το Υπουργείο εθελοτυφλεί με σκοπιμότητα ή έχει ακατάλληλο προσωπικό αν δεν καταλαβαίνει τι ζημιά υφίσταται ο βυθός της θάλασσας αλλά και τα ιχθυοαποθέματα της.

Ακολουθεί ολόκληρη η Επιστολή διαμαρτυρία της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ SOS

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

To Εθνικό κέντρο θαλάσσιας και υποθαλάσσιας προστασίας ορυκτού πλούτου και αρχαιοτήτων βυθού, ΟΔΥΣΣΕΙΑ-SOS επανδρωμένο από επιστήμονες κάθε ειδικότητος, έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την θάλασσα. Εστιάζοντας στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αγωνίζεται για την διακοπή της χρήσης βιτζότρατας, μια καταστροφική για το θαλάσσιο περιβάλλον τεχνική.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που εξακολουθεί να επιτρέπει σε 220 βιτζότρατες να ξυρίζει κυριολεκτικά τους βυθούς μας, ξεκληρίζοντας ολόκληρες αποικίες έμβιων οργανισμών πολλών εκ των οποίων δεν είναι προς βρώσιν καταστρέφοντας έτσι την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη, διαταράσσοντας την ισορροπία του θαλάσσιου πλούτου.

Κατόπιν συνεχών και αδιάλειπτων προσπαθειών της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ-SOS, κατάφερε να αποσπάσει την υπόσχεση του Υπουργείου, να παύσει πλέον η αλιεία διακοσίων είκοσι (220) βιτζότρατων και να αποσυρθούν από τις Ελληνικές θάλασσες μέχρι το τέλος του 2019. Μετ’ εκπλήξεως και απορίας, δόθηκε τρίμηνη παράταση συνέχισης της καταστροφικής αυτής μεθόδου για τον βυθό μας, όπου συνεχίζει να ανανεώνεται η παράταση τους και σήμερα οι βιτζότρατες εξακολουθούν να κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο σημαντικότερο θησαυρό που έχει η χώρα μας να παρουσιάσει στον πλανήτη, την θάλασσα μας.

Ανταυτού ενώ είναι ενημερωμένο το Υπουργείο τουλάχιστον από την Οδύσσεια, ή εθελοτυφλεί με σκοπιμότητα, ή είναι επανδρωμένο με ακατάλληλο προσωπικό χωρίς επιστημονική κατάρτιση για να μπορούν να αναγνωρίσουν την κακοποίηση που υφίσταται ο βυθός μας.

Η Οδύσσεια προτείνει πραγματικά εφαρμόσιμες λύσεις, όπως να απαγορευτεί η αλιεία τον μήνα Μάιο, όπου αναπαράγεται ο θαλάσσιος κόσμος και να επιδοτούνται οι αλιείς μας, προστατεύοντας έτσι τα ιχθυοαποθέματα και τους βιώσιμους πόρους από τα οποία εξαρτώμεθα εμείς και τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση και σεβασμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος,

Εμμανουήλ Λούβαρης

ΠΗΓΗ: spoilers.gr

Tags
Ιχθυοαποθέματα Υπουργείο Ναυτιλίας Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βιτζότρατα
Comodo SSL