Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΟΦΣΕ: επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την ΚΑΡΠΑ από την Ε.Ν.Α.Κ.

Ιανουάριος 8, 2020

ΟΦΣΕ: επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την ΚΑΡΠΑ από την Ε.Ν.Α.Κ.

Τέλος του 2019 πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος, ένα μοναδικής σημασίας σεμινάριο από την Ε.Ν.ΑΚ. (Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία), με θέμα την ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση). Εισηγητή ήταν ο κ. Νίκος Γιοβανίδης Διευθυντής της ΕΝΑΚ.

Η ΕΝΑΚ λειτουργεί από το 1996, είναι την παρούσα στιγμή ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός φορέας στον τομέα της ναυαγοσωστικής και πρωτοστατεί σε όλες τις ναυαγοσωστικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Με πλήρη ναυαγοσωστικό εξοπλισμό, εγκαταστάσεις μοναδικές για τα Ελληνικά δεδομένα, τμήμα επαγγελματικής αποκατάστασης και 8.600 αποφοίτους, η ΕΝΑΚ αναπτύσσει και υποστηρίζει τη Ναυαγοσωστική στην Ελλάδα.

Το βασικό θέμα του σεμιναρίου ήταν η ΚΑΡΠΑ, η Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, η τεχνική που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σώζει την ανθρώπινη ζωή. Αναλύθηκαν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες πρέπει να επέμβουμε για να βοηθήσουμε κάποιον που έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει, παρουσιάσθηκε η τεχνική που εφαρμόζουμε για να επιτευχθεί η θωρακική συμπίεση και αναπνοή στο θύμα και πολλές ακόμη λεπτομέρειες.

Επιπλέον, δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για τον εξοπλισμό ενός Φαρμακείου που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σκάφος.

Το σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι του Ομίλου, σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Μέσα από ερωτήσεις και δημιουργικό διάλογο κατανοήσαμε την σπουδαιότητα, έστω των βασικών αρχών εφαρμογής της ΚΑΡΠΑ και ευχαριστούμε τόσο τα μέλη για την συμμετοχή τους όσο και τον κ. Γιοβανίδη για την εξαιρετική εισήγησή του.

Tags
ΟΦΣΕ Ε.Ν.Α.Κ Νίκος Γιοβανίδης Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία
Comodo SSL