Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Οι Αλιευτικοί έλεγχοι συνεχίζονται παρά τον.... κορονοϊό

16 Μαρτίου, 2020

Οι Αλιευτικοί έλεγχοι συνεχίζονται παρά τον.... κορονοϊό

Μπορεί τα λιμεναρχεία όλης της χώρας να μη δέχονται πολίτες λόγω του κορονοΐού και να αναστέλλονται όλες οι συναλλαγές του κοινού (με εξαίρεση μόνο σοβαρές υποθέσεις κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού), δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους αλιευτικούς ελέγχους.

Ακολουθούν δύο περιπτώσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από του γραφείου τύπου του λιμενικού σώματος:

Α. Στη σύλληψη κυβερνήτη – ιδοκτήτη Α/Κ επαγγελματικού σκάφους προέβησαν την 14-03-20, στελέχη του Λιμεναρχείου Κορίνθου στην θαλάσσια περιοχή ”ΣΚΑΛΩΜΑ” ν. Κορινθίας, διότι σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε η αλίευση συνολικά δύο χιλιάδων (2.000) ατόμων του είδους ολοθούριο, καθ’ υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλιευομένων ατόμων του είδους ανά σκάφος και ανά ημέρα, το οποίο ορίζεται σε τετρακόσια άτομα. Επιπλέον, διακόσια (200) άτομα της προαναφερθείσας ποσότητας βρέθηκαν να είναι υπολειπόμενου βάρους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση βεβαιώθηκαν δύο (02) αλιευτικές παραβάσεις, ενώ τα παράνομα αλιεύματα κατασχέθηκαν και απορρίφθηκαν στη θάλασσα.

Β. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα “ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ” και στον κόλπο Καλλονής από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντοπίστηκε αλιέας, με αλιευτικό σκάφος (χωρίς επαγγελματική άδεια), ο οποίος είχε αλιεύσει δώδεκα κιλά (12kg) χταπόδια, αντί του προβλεπόμενου ορίου των πέντε κιλών. Επιπλέον, εντοπίστηκε αλιέας χωρίς τις απαραίτητες άδειες να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση πεντακόσια πενήντα τρία (553) ολοθούρια, των οποίων η αλιεία απαγορεύεται για όσους δεν κατέχουν άδεια. Από τα ανωτέρω αλιεύματα, τα χταπόδια κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα, ενώ τα ολοθούρια κατασχέθηκαν και απελευθερώθηκαν στη θάλασσα.

 

Tags
Κόρινθος Μυτιλήνη Χταπόδια Ολοθούρια Λιμεναρχείο Κορίνθου Παράνομη Ψαριά Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης Κορονοϊός
Comodo SSL