Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών

Ιούνιος 28, 2016

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΦΣ-ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ  28/6/2016

Μετά από ένα επταήμερο 20 επιτυχημένων δράσεων, ολοκληρώθηκε για λόγους συμβολικούς στην καρδιά του Βορείου Αιγαίου στη νήσο Ψαθούρα, η 11η Πανελλήνια συνάντηση ομίλων φουσκωτών σκαφών που διοργάνωσε στην Αλόννησο ο Μακεδονικός όμιλος φουσκωτών σκαφών, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αλοννήσου υπό την αιγίδα της ΕΟΜΟΦΣ.

11-alonisosΣτην 11η Πανελλήνια συμμετείχε πρωτοφανής αριθμός 214 σκαφών και 1020 ατόμων (948 μέλη πληρωμάτων που υπέβαλαν γραπτή υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και εθελοντές) από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τους ομίλους μέλη της ΕΟΜΟΦΣ: Μ.Ο.Φ.Σ. Μακεδονία – Θεσσαλονίκη, Ο.Φ.Σ.Α Αλεξανδρούπολη, Ο.Φ.Σ.Λ. Λέσβος, Ο.Φ.Σ.Μ. Μαγνησία, Λ.Φ.Σ.Χ. Χίος, Ε.Ο.Φ.Σ Εύβοια, Π.Ο.Φ.Σ. Πάτρα, Ο.Φ.Σ.Ε Αθήνα, Λ.Φ.Σ. ΙΑΣΩΝ Αθήνα, ΝΑΥΤΙΛΟΣ Αθήνα, Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου, Λ.Ο.Φ.Σ. Λέρος, ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ Ο.Φ.Σ. Ηράκλειο, Λ.Φ.Σ.Χ. Χανιά και από τον Ν.Ο.Α. Αλοννήσου, τον όμιλο ΤΡΙΤΩΝ από τη ΚΩ και προσκεκλημένοι συμμετέχοντες από την Καβάλα, τη Σάμο, την Ικαρία και την Καρδίτσα καθώς και μέλη των και FORUM. Η διτή οργανωτική επιτροπή ΜΟΦΣ- ΔΣ στελεχώθηκε από 114 στελέχη.

Το πρόγραμμα ήταν πολυθεματικό και περιλάμβανε 5 εκπαιδευτικά σεμινάρια, 5 πολιτιστικές εκδηλώσεις, γεωργικές δράσεις και. Σημαντικότατη είναι και η οικολογική διάσταση της Πανελλήνιας με τη δημιουργία δικτύου παρατήρησης και αναφοράς κητοδών (δελφίνια, φάλαινες κ.τ.λ.) και τις ενέργειες περίλθαψης αδέσποτων ζώων από την Ε.Δ.Κ.Ε.

Και βεβαίως δεν έλειψαν συνεχείς ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως: 3 βραδιές με ζωντανή ορχήστρα, 3 θαλάσσιες ψυγαγωγικές εκδηλώσεις με dj, και η εκδήλωση έκπληξη που είχε τον τίτλο «tsipouro _t _factor”

Ο Αρχηγός της 11ης Πανελλήνιας, Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης έκανε την εξής δήλωση: «Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από την Πάτρα μέχρι τη Χίο όλοι οι όμιλοι Φουσκωτών Σκαφών συμμετείχαν στην 11η Πανελλήνια συνάντηση. Ο ΜΟΦΣ με τον τρόπο οργάνωσης και προβολής της 11ης Πανελλήνιας, καταθέτει την άποψη του για τη διοργάνωση ναυτικών δράσεων και εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Από την καρδιά του Αιγαίου από τον περίφημο Φάρο της Ψαθούρας όπιυ έληξε η 11η Πανελλήνια, επιβεβαιώθηκε το γεωμετρικό παράδοξο του φωτεινού πολλαπλασιασμού, δηλαδή ότι όταν 2 φάροι λειτουργούν μαζί φωτίζουν όχι μόνο την διπλάσια περιοχή, αλλά σημαντικά πολλαπλάσια. Οι Φάροι του ΜΟΦΣ, του Δήμου Αλοννήσου, των ομίλων , φώτισαν για 7 ημέρες το Αιγαίο και έδειξαν την ισχύ της συλλογικότητας. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του Δήμου και όλους τους Αλοννησιώτες, τους δωρητές και τους συνεργάτες και όσους για μήνες έδωσαν την ψυχή τους για την αρτιότερη δυνατή προετοιμασία, το ΔΣ της Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ., τους φίλους Προέδρους και τα μέλη των ομίλων από όλη την Ελλάδα.

Είμαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ. του Μ.Ο.Φ.Σ., την Ε.Ε., τους κυβερνήτες και τα μέλη του Μ.Ο.Φ.Σ. με τους οποίους συνταξιδεύουμε αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια. Χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα μπορούσαμε να ονειρευόμαστε» .

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, δήλωσε: «Η Αλόννησος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την 11η Πανελλήνια συνάντηση ομίλων φουσκωτών σκαφών. Θέλω για μια ακόμα φορά να απευθύνω, εκ μέρους των συμπολιτών μου και του Δήμου, τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς τους φίλους μας των ομίλων και της Ομοσπονδίας, που έχουν αγκαλιάσει την Αλόννησο και να τους υποσχεθώ ότι και εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους ανταποδώσουμε την αγάπη τους για το νησί μας. Είμαστε βέβαιοι πως χάρη στη συνεργασία αυτή, η Αλόννησος θα αναδειχθεί ως τόπος διακοπών, δραστηριοτήτων και χαλάρωσης, επιβεβαιώνοντας το κεντρικό σύνθημα του προορισμού:« Λίγα να σκέφτεσαι πολλά να θυμάσαι».

Ο Αντιδήμαρχος Αλοννήσου κ. Άγγελος Αργυρίου που ήταν ο γενικός Γραμματέας της διοργάνωσης εκ μέρους του Δήμου Αλοννήσου και έφερε το κύριο βάρος της προετοιμασίας που έγινε στο νησί, έκανε την παρακάτω δήλωση

«Είμαστε υπερήφανοι για την διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης ομίλων φουσκωτών σκαφών που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχές έως τώρα. Η Αλόννησος με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει, απέδειξε περίτρανα πως ένας μικρός τόπος με μεγάλο όραμα, μπορεί να φέρει εις πέρας μεγάλες διοργανώσεις. Ευχαριστούμε κυβερνήτες και πληρώματα που έφτασαν από κάθε θαλασσινή γωνιά της Ελλάδας και έκαναν πράξη το σύνθημα ‘Όλη η Ελλάδα μια παρέα’. Ευχαριστώ εθελοντές, φίλους και συνεργάτες για την άψογη συνεργασία και τον Μακεδονικό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν»

Την 11η Πανελλήνια βοήθησαν σημαντικά οι παρακάτω:

  • – ΕLΙΝOIL AE-ELIN, VIPER, EVAL, ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΕ MERCURY
  • – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,VIDAVO –helth telematcs, HydroTab, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
  • – ELEGANCE,NAK, PORT BOOK, ΣΙΔΕΝΟΡ
  • – HELLENIC SEA WAYS, BLUE STAR FERRIES, Varveris Publications, Boat & Fishing, PRINT CITY
  • – VASILIADIS MARIE, TOP MARINE, SILILES BOATS, LOUKAS SERVICE

mofs alonisos

Περισσότερες Πληροφορίες: Θ. Καρτσιώτης, Πρόεδρος ΜΟΦΣ και Αρχηγός 11η Πανελλήνιας, τηλ. 6970329800 /Α. Αργυρίου Αντιδήμαρχος Αλοννήσου τηλ.6981311661 και στο επίσημο site της 11ης Πανελλήνιας: www.mofs.gr

Tags
Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών ΜΟΦΣ Αλόννησος
Comodo SSL